2 napos körút Balin és Menjangan sziget

Nusa Menjangan sziget Bali északnyugati partjainál van, messze a turisták által látogatott területektől, itt található a Bali Barat Nemzeti Park is.

fokep

2 napos program

Start 08:30 – Vége 20:00

Ár:
Több, mint 30 nappal az indulás előtt: 160 USD/fő
Kevesebb, mint 30 nappal az indulás előtt: 165 USD/fő
FONTOS! A foglalásod attól kezdve lesz érvényes, amikor megérkezett hozzánk a programdíj!
Amennyiben nincs előleggel biztosítva a program, abban az esetben csak a szabad helyek függvényében tudunk helyet biztosítani.

Érintetlen, fehér homokos strandok, lenyűgöző korallzátonyok, és varázslatos víz alatti környezet egy tökéletes meghatározása ennek a helynek, ahol minden a természetes szépségről szól. És az oda vezető úton fantasztikusan érdekes dolgokat fogunk látni, mindaz ami mások számára rejtve marad… mi megtaláljuk!

1. Nap – 1. Megálló:

Ubud – King Palace

Korai reggel indulás után észak felé autózunk rizs teraszok és kávé ültetvények mellett, majd hamarosan megérkezünk a King Palace -hoz. A tradicionális stílusban épült királyi palota egy gyönyörű kis folyó völgyében épült városban kapott helyet amit a helyiek Ubud-nak hívnak.

Ubud híres a kézművességről, sok híres festő és más művészek éltek és élnek itt a mai napig, nagy az idegenforgalom és nem méltatlanul, hiszen a város még Bali viszonylatban is kiemelkedő szépségű építészeti csodákkal rendelkezik. Közülük is kimagaslik a King Palace, amelyet okvetlenül meg fogunk nézni!

 

1. Nap – 2. Megálló:

Óriás kígyó és denevér!

Egy röpke út közbeni megállón a hegyoldalban megcsodáljuk a kilátást, miközben a bátrabbak fotózkodhatnak egy óriás denevérrel, a még bátrabbak pedig nyakukba vehetnek egy kígyót!

Számunkra nagy élmény volt mindkettő!

1. Nap – 3. Megálló:

Bedugul Fruit Market

Sok-sok  piacon jártunk már Balin, de egyértelműen ez a piac az, ahol érdemes kóstolgatni. Nagyon tisztán és látványosan tálalják a különlegesnél különlegesebb – számunkra ismeretlen – trópusi gyümölcsöket.  A helyi lakosok minden gyümölcsöt és zöldséget Bedulul körüli földeken termelnek, azok frissek és üdék! Ráadásul nagyon kedvesen kínálgatnak bennünket. A „Dragon” gyümölcsöt meg kell kóstolni!

És mi itt vettük egy nagyon funny embertől az “Örök garanciás” Breitling órákat!

1. Nap – 4. Megálló:

Ulun Danu Temple – Beratan Bedugul Lake

A Beratan tó partján, csodálatos hegyvidéki környezetben helyezkedik el a híres úszó templom. Bali híres templomai közül talán a leglátványosabb (A Tanah Lot templom mellett!), kellemes klímája miatt sok turista fordul meg itt. A kényelmes légkondis autónkból kiszállva némi  időt töltünk el itt, és saját költségre egy nagyon finom svéd asztalos ebédet fogyasztunk el. Ha marad idő, megnézzük az itteni kis állatparkot is!

1. Nap – 5. Megálló

GitGit Waterfall

Ez egy gyönyörű turisztikai célpont Bali északi részén. A vízesés több különböző formájú és magasságú zuhatagból áll. A fő úton lévő parkolóbol gyalog elindulva az út mentén a helyszín megváltozik, és mindkét oldalán láthatjuk az igazi dzsungelt,  kávé és szegfűszeg fák ontják a kellemes illatokat. Frissítő élmény járni ezen a csendes területen, ahol a madarak felváltva énekelnek. A levegő hűvös és fokozatosan hidegebb lesz, amikor közeledünk a vízeséshez. Néha a hangulat igen  misztikus.

1. Nap – 6. Megálló:

Szállás elfoglalása – vacsora

Miután megérkezünk Menjangan sziget közelébe, a Lalang kikötő közelében elhelyezkedünk egy 3*-os medencés, légkondicionált hotelben, megvacsorázunk (saját költségre), átbeszéljük a nap eseményeit és felkészülünk a holnapi csodákra!

2. Nap – 1. Megálló:

4-órás Menjangan szigeti hajós túra, snorkelezés, búvárkodás

Reggeli után indulás a Lalang kikötőbe, hajóra szállunk és mintegy 25 perc múlva máris egy idillikus lakatlan szigeten vagyunk, ahol vadregényes táj fogad bennünket.

Menjangan nagyon népszerű a búvárok, és snorkelezők között, mivel a víz általában kristálytiszta és a szigetet körülvevő korallzátonyok változatos formáit találjuk itt. Meredek víz alatti falak, beugró hasadékok és barlangok, barracudák, néha manta ráják és cápák szereznek élményt a  scuba divereknek, de sokszor láthatunk teknőst is, valamint egy óriási vashorgonyt találunk majd (Ha el nem vitték!:), ami egy több száz éves hajóroncshoz vezet. A  sekély részeken a színes halak rajokban úszkálnak az orrunk előtt, ami a snorkeles búvároknak nyújt örömet.

A sziget körüli hajóút mindenképpen nagy látványosságnak számít.

Maga a sziget gyakorlatilag lakatlan, mindössze egy csodálatos templom és egy rendőr állomás található itt.

2. Nap – 2. Megálló:

Pupuan – Big Rice Field

Pupuan a nyugati részén található Balinak, Denpasar felé ezen az úton egy kevésbé forgalmas részét fedezhetjük fel a szigetnek, csodálatos, szemet gyönyörködtető tájon autózunk, miközben óriási rizsteraszok suhannak el mellettünk. A barátságos helyi gazdák mindenhol szívesen fogadnak bennünket, és egy rövid megállóra mindenképp érdemes időt szánni.

2. Nap – 3. Megálló:

Ebéd a Sanda hotelben

A hegyek között, nagyon kellemes hőmérsékleti zónában találjuk ezt a hangulatso hotelt, amelynek teraszán ebédelünk (saját költségre), és pihenünk egy kicsit. A hangulat és nagyon finom ételek miatt szoktunk itt megállni, de a környezet is elbűvölő!

2. Nap – 4. Megálló:

Tanah Lot Temple

A sziklára épített templom apálykor gyalog is megközelíthető, de dagálykor a sziklára épült szentély valóban úgy néz ki, mintha a vízen úszna. A szentélybe csak hinduk léphetnek be, de magára a sziklára apálykor fel lehet menni. Rengeteg túrista látogatja a templomot, valóban csodaszép a hely, a környezetében lévő sziklákról nagyon jó fotókat tudunk készíteni. Különösen naplementekor érdemes idejönni!

A programdíj tartalmazza:
– magyar nyelvű idegenvezetés
– szállás 1 éjszakára reggelivel
– hajós program Menjanganon
– transzfer
– belépők

Fakultatív program:
– felszereléses Scuba búvárkodás (merülésenként 45 USD)

Professzionális Bali túravezetőnk az egész úton a legjobb személyes szolgáltatást nyújtja, kényelmes, privát légkondicionált autóban és privát hajóval utazunk, így az aktuális kívánságok függvényében tudunk módosítani a programban, amennyiben ezt a lehetőségek megengedik.

Menjangan tour map

Az árak tájékoztató jellegűek, bejelentés nélkül megváltoztathatók.

Az aktuális árak és részletek miatt érdeklődj az alábbi telefonszámon vagy email címen.

Helyfoglalás: +36-30-946-7282-es, +62 812 3888 6691-es telefonszámon, vagy az info@aquanaut.hu email címen.

Powered by WordPress | Theme Designed by: Altbauwohnung | Thanks to Web Agentur Berlin, Ärztesuche and Gutscheine kostenlos online