Andaman szigetek

Talán az egyik leg egzotikusabb úti cél a titokzatos India! Ezen belül is egy varázslatos hely az Andaman szigetek, ez az inidai óceánból kiemelkedő hegylánc kb 2000 kilométerre keletre fekszik az indiai félszigettől, még mindig India fennhatósága alá esik. Nem sokan hallottak róla, de aki már járt ott az ódákat zeng róla! A szigetek közül csak néhány látogatható, nagy részükön nincs vagy csak nagyon kőkorszaki szállás van, gond az élelemszerzés is. A tiltott, túristák által nem látogatható eldugottabb szigeteken a mai napig olyan őslakók élnek, akik még egyáltalán nem találkoztak a civilizált világgal és annak termékeivel, így orvossal sem. Őrzik is őket rendesen, hadihajókkal és adminisztratíve is. Cserébe itt lélegzetelállító, érintetlen természetet és teljesen kihalt tengerpartot találsz. A sziget önmagában is csodás, buja trópusi sziget, de a tenger az, ami mindent visz.  A szín fogalma itt új teret nyer. A víz olyan, amit csak fotoshopban gondoltunk megvalósíthatónak.

divindia 9 divindia 8 divindia 12

Chennai-ból repülővel érkeztünk Port Blairbe, az Andamann szigetek fővárosába, majd egy igen szakadt komppal hajóztunk át Havelock szigetre. Itt jegyeznénk meg, hogy önállóan ne próbáljatok meg ide utazni, nagyon komoly a papírmunka, csakis ismerősökre hagyatkozva szabad elindulni. Azonban, ha megérkeztél, a föld egyik utolsó paradicsomában találod magad barátságos emberek között, a szállásod a pálmák között lesz, közvetlenül a tengerparton. A Diveindia búvárbázison egy luxus sátorban laktunk, jó nagy ággyal és saját fürdőszobával felszerelve. A bázisnak saját konyhája van, ami igen tisztán és hangulatosan kultúrált körülmények között látja vendégül a túristákat A merülőhelyek csodálatosak és megtalálható itt minden kicsi és nagy állat amit a búvárok látni szeretnének! Érdemes tisztában leni azzal, hogy a földön megtalálható korallok 75%-a él a környező vizekben!

divindia 1 divindia 4 divindia 3

A merülésekre érdekes helyi hajókkal mentünk ki napi 2 alkalommal, majd este tábortűz és autentikus helyi vacsora volt a rendszeres program. Nincs nagy zsufi, inkább azokat az utazókat várják a romantikus hangulatos sétákat és vacsorákat részesítik előnyben, akik szabadságra, nyugalomra vágynak. A szigeten alig van autó és motor sem sok, mivel utak sem nagyon vannak. Olcsó szállások, sok érdekes kis üzlet, teázó, néhány indiai tradicionális masszázst adó  “szalon”, de annál több vadregény vár itt minket.

divindia 25 divindia 31 divindia 26

divindia 27 divindia 28 divindia 30

Az Andamann szigetre szervezett túrán kiemelt figyelmet fordítunk a korallok vizsgálatára, az e célra létrehozott Protect The Underwater World programot a rendkívüli korall gazdagságra tekintettel talán itt lehet leginkább alkalmazni . Érdemes tehát jól megtanulni fotózni, és lebegni annak, aki ide szeretne jönni!

A komoly tudással rendelkező indiai és külföldi menedzsment, rendkívül hatékonyan vezeti a búvárközpontot, nyugodtan rájuk bízhatjuk magunkat, ha manta ráját, óriás cápát, delfint, roncsokat és gazdag víz alatti világot szeretnénk látni!

Az Andamann szigetre szervezett túrán kiemelt figyelmet fordítunk a korallok vizsgálatára, az e célra létrehozott Protect The Underwater World programot a rendkívüli korall gazdagságra tekintettel talán itt lehet leginkább alkalmazni . Érdemes tehát jól megtanulni fotózni, és lebegni annak, aki ide szeretne jönni!

A Protect The Underwater World programjának keretén belül ezen a túrán az alábbi vizsgálatokat és módszereket fogjuk használni annak céljából, hogy megállapítsuk az itt fellehető korall fajok számát, azok egészségi állapotát és a búvár tevékenységek korallokra gyakorolt hatását. Később összehasonlítjuk más merülőhelyek, régiók, világrészek élővilágával az eredményeket:

1, GPS koordinátákkal előre meghatározott területeken 5 méteres mélységben a korallok által legzsúfoltabb élőhelyeken 100×3 fotót készítünk. Ezt követően a felszínen színskálával beazonosítva felmérjük a korallok egészségi állapotát, fajtáit és mennyiségét.

2, A fotókkal azonosított helyeken pH, só koncentráció, vezetőképesség, hőmérséklet, oldott oxigén mérést végzünk a későbbi értékelések végett.

 Ha csatlakozni szeretnél e programba további információt itt találsz

Legutóbbi túráinkról fotókat itt találsz.

Fakultatív programlehetőségek:
– egész napos kirándulások hajóval, ellátással
– tradicionális indiai masszázs
– dzsungel szafarik
– tengerparti elefánt szafari
– könnyűbúvár tanfolyamok, próbamerülések
– szabadtüdős búvárkodás
– delfin túra
– 1 napos túra Port Blairbe

A túrák időpontjai:
2016

Árak:
Elhelyezés faházakban illetve luxus sátorokban. A túra ára kb. 760.000.-Ft

divindia 19divindia 18divindia 14

Kísérőknek (nem búvárkodóknak) kedvezmény a fenti árból!

Az árak tartalmazzák a szállást 10 éjszakára teljes ellátással, a repülőjegyeket, a reptéri illetékeket, a vízumot, a transzfer díjakat és 8 merülést.

Az árak tájékoztató jellegűek, bejelentés nélkül megváltoztathatók. A túra minimum létszáma 5 fő.
Az aktuális árak és részletek miatt érdeklődj az alábbi telefonszámon vagy email címen.

Helyfoglalás: +36-30-946-7282-es telefonszámon, vagy az info@aquanaut.hu email címen.

Powered by WordPress | Theme Designed by: www.altbauwohnung.name | Thanks to Webdesign Berlin, Arztregister online and gutscheingirl.de 2012 hier klicken