Atomic Splitfin uszony

73828010

Még a halak is irígylik a Splitfin uszonyokat

Miért biztosítanak a SplitFin hasított uszonyok nagyobb propulziót kevesebb levegőfelhasználás mellett
Mindössze megfigyeltük a halak farokúszóját – bár nem tudtunk lépést tartani velük, mert hagyományos uszonyaink túl nagy erőkifejtést igényeltek. Ha szárnyas uszonnyal láb-tempózunk, attól megfájdulhat a láb, elfáradást, görcsöt okozhat. Lábtempózáskor  szárnyas uszony nagy ellenállása miatt a búvároknak gyakran az volt az érzésük, hogy gyorsan mozognak. Víz alatti sebességmérők azonban azt igazolták, hogy ezek a búvárok viszonylag lassan mozogtak. A SplitFin-ek nagyobb hajtóerőt biztosítanak kisebb erőfeszítés mellett. A rúgás erejének és terhelésének a csökkentése tartósabb gyorsaságot, erőt és kényelmet eredményez. Független vizsgálatok azt is igazolták, hogy a hasított uszonyos kialakítás jelentősen csökkenti a levegőfogyasztást.

Nem minden SplitFin ugyanolyan.
A hasított uszonyok különféle kialakításban, méretben és keménységben kaphatók. Ezek jelentősen befolyásolják az általános kényelmet és teljesítményt. A rövid, puha pengéjű uszonnyal könnyebb a tempózás, mint a hosszabb, keményebb pengéjűvel, ugyanakkor jóval több lábtempóra van szükség azonos távolságra való eljutáshoz. Ha a penge túl merev, nagyobb erőkifejtésre van szükség a kényelmes lábtempózáshoz. Az Atomic SplitFin-eket kifejezetten arra tervezték, hogy optimalizálják mindezeket a szempontokat. Hasított uszonyainkkal könnyű a tempózás, nagy lökőerőt, sebességet és hatékonyságot biztosítanak kényelmes, rövidebb mozdulatú krallozással.

Hogyan ússzunk az Atomic SplitFin-ekkel?

Ne törődj azzal, hogy milyen könnyen lehet tempózni a SplitFin-nel. Nincs semmi gond, valószínűleg máris ugyanolyan gyorsan fogsz haladni, mint a régi uszonyoddal. Bár sokféle lábtempó-stílusban lehet ezeket használni, a maximális teljesítmény érdekében a kisebb és gyakoribb rugásokat alkalmazó krall lábtempóval (flutter kick) érdemes úszni.

A kisebb tartományú gyors krallozás a lábaidat tested légörvényén belül tartja, úgyhogy csupán egy akkora lyukat hozol létre a vízben, mint amekkora a vállszélességed és a palackod. Gondolj arra, hogy a kisebb ellenállás nagyobb sebességet és kisebb erőkifejtést jelent.

Miért multi-kompozit műanyagok?

Kiterjedt kutatás-fejlesztés és tesztelés folyt a hatékony propulzió hajlékonyságára és merevségére vonatkozó tökéletes formula elérése érdekében. Az Atomic multi-kompozit műanyagjai olyan hatékony lábtempózást tesznek lehetővé, amihez kisebb erőfeszítésre és terhelésre van szükség …s ez kevesebb levegőfogyasztással jár.

Hogyan működnek az Atomic Aquatics SplitFin-ek

A SplitFin szárnyai „hasítják” a vizet

A hagyományos szárnyas uszonyok úgy működnek, hogy hátrafelé tolják a vizet. Amikor a szárnyas uszony bemerül a vízbe, a víz nagy része átbukik a penge felső felszínén, és ott marad, ellenállást hozva létre. Ennek az ellenállásnak a leküzdéséhez plusz erőre van szükség a lábmunkánál. Az Atomic SplitFin két szárny-formájú felülettel hasítja a vizet, az emelő és előre irányuló hajtást a propeller mozgásához téve hasonlóvá. A penge felső felületénél lévő víz bekerül a szárnyak közötti nyílásba („split”), majd kijut onnan. Az ellenállás csökken, az erőfeszítés csökken, a hatékonyság pedig nő.

Propeller-Fin™ (Propeller-uszony) technológiával gyorsabban haladsz
Az Atomic Aquatics SplitFins egy Propeller-uszony technológiát használ, amivel extra nagy sebességet ér el gyors és rövid krallozó lábmozdulatokkal. Ez ugyanúgy működik, mint ahogyan az RPM fokozása a hajó propellerjén felgyorsítaná a hajó sebességét.

Multi-kompozit műanyagok és egyé különleges atomic tulajdonságok
Az Atomic jelzés azt jelenti, hogy különleges anyagokat használunk, melyek a teljesítmény fokozására különösen alkalmasak. A SplitFin uszonyokhoz multi-kompozit műanyagokat fejlesztettünk ki annak érdekében, hogy a lábtempó hatékonyságát maximalizáljuk, az elfáradást pedig csökkentsük. Hajlékony oldalsó sínek és egy merev lábzseb, kombinálva a pengében lévő merevítőkkel – az optimális teljesítmény érdekében. Szabadalmazott EZ-LOK csat rendszerünk egyike azoknak a jellegzetes Atomic tulajdonságoknak, ami miatt búváraink még jobban kedvelnek bennünket.

Rugós uszonypántok

Atomic Exclusive szabadalom

Valami egyszerűnek egy másik “újragondolása”, a különleges, rozsdamentes acélból készült rugókat különféle menet-geometriával tervezték meg. Jobban illeszkedik a búvárok lábára, egy kézzel is könnyen le tudják venni, a rugók azonban nem deformálódnak el, ha túlnyújtják őket. A “Smoke on the Water” Splitfin tartozéka, de elérhető minden Atomic SplitFin-hez, vagy univerzálisan átalakítható más gyártmányokhoz.

Az Univerzális rugós pánt ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint az Atomic rugók, azonban úgy készültek, hogy szinte minden más gyártmányú pántos uszonyra is alkalmazható legyen. Kapható közép és hosszú méretben.

Választható színek: kék, sárga, rózsaszín, türkiz, piros, barna, átlátszó, lila, rózsaszín, szürke, átlátszó-kék.

Ára: 49.990.-Ft

Az árak tájékoztató jellegűek, az aktuális árakról érdeklődj.

Információ kérés, rendelés leadása

Powered by WordPress | Theme Designed by: www.altbauwohnung.name | Thanks to professionelle Website erstellen, Hier geht’s zum Ärzteverzeichnis and Gutscheine kostenlos online