Ausztrália

Ausztrália (10 nap)

Welcome – Isten hozott! Kevés olyan hely van a világon, amely olyan változatos, mint Ausztrália. Nemcsak látnivalóval, természeti szépségeivel, épületeivel, hanem szórakozási, sportolási, kulturális lehetőségeivel is ezerarcú képet mutat. Hogy mit érdemes csinálni? Mindent! Csak az ott eltölthető idő szab határokat! A világ hatodik legnagyobb országa. Csodálatos élményekkel várja az utazót természeti kincseivel és kulturális sokszínűségével.

Sydney Australia korallzátony

Ugyanakkor a látogatónak szem előtt kell tartania az ország méretéből adódó távolságokat, így aki egyik nap egy operára kíváncsi Sydney-ben, másnap pedig Crocodile Dundee-val akar találkozni, az jobb, ha előveszi a térképet, és újratervezi az itt eltöltött napokat. Ausztrália az egyetlen olyan ország, amely egy egész kontinenst és a hozzátartozó szigeteket egyedül kormányoz. A szárazföldi területek nagysága 7,6 millió km2, azaz kijelenthetjük, hogy Ausztrália a föld legnagyobb szigete és a legkisebb kontinense. Az átlagos tengerszint feletti magasság szintén itt a legkisebb, 330 m. A legészakibbtól a legdélibb pontig a kontinens 3700 km hosszan terül el, kelet-nyugati irányban pedig körülbelül 4000 km-t kell megtenni, hogy a kontinens túlpartjára jussunk.

A vörös kontinens, koala ország mondják erre a hatalmas országra .A nyaralók részére változatos látnivalókat kínál,vad természetet koalákkal és a kengurukkal, kozmopolita városokat kulturális emlékekkel, végtelen hosszú, hófehér tengerpartokat, számtalan nemzeti parkot, eukaliptusz erdőket, a föld. Ayers Rock-ban, canyonokat lélegzetelállító tenger alatti világot az északnyugati partoknál, és még sorolhatnánk.

őslakos a sivatagban vízesés Ausztrália

Az ausztráliai Cairns ma a Nagy Korallzátony vidékének központi üdülőparadicsoma. Korábban egy elfeledett kis óceánparti városka volt tele cukornád ültetvénnyel, de a búvároknak és snorkeleseknek köszönhetően néhány évvel ezelőtt egy új időszámítás kezdődött itt. A minőségi turizmus nagyot lendített a városon, sőt egész Queenslanden. A helyiek szerint szerencsés emberek azok a turisták, akik ide érkeznek. Nemcsak azért mert a világ legbiztonságosabb trópusi paradicsomába jutottak el, hanem mert egy egyedülálló természeti szépség, a Nagy Korallzátony közvetlen szomszédságában nyaralhatnak. A partoktól körülbelül egy órás hajóútra találhatók a zátonyok vonulatai. Cairns, Sydney és Brisbane (1700 kilométer) után az ausztrálok körében is az egyik leglátogatottabb város.

korallzátony térkép Great-Barrier-Reef- búvárkodás

Cairns nem egy tipikus metropolisz, alig 170 ezren lakják. Inkább olyan, mint egy napos kertváros, amit buja trópusi növényzet borít. Egyesek szerint belerondítanak, mások szerint megszépítik a képet a partokhoz települt kaszinók, és kikötőben horgonyzó óriási óceánjárók látványa. Korábban cukornádtermesztésből éltek errefelé az emberek, mára azonban a turizmus lett a legnagyobb bevételi forrás.

Cairns innovatív város, amely elkötelezett a környezetvédelem iránt. A közeli Kurandában található környezetbarát technológiával üzemelő vízi erőmű például sokat könnyít a város energiaellátásán. Szintén a környezetvédelmi megfontolásból épült a partmenti bicikliút és a deszkapallós sétaút is. A sétány bizonyos szakaszainál előfordulhat, hogy pucér napfürdőzőket, a lagúnák közt úszkálókat és grill-partizó társaságokat látunk. 2003 óta ugyanis ezeket semmi nem tiltja. A város hosszú partvonala miatt Cairnsben számos strand közül válogathatunk. A Machans Beach, a Holloways Beach, a Yorkeys Knob, a Trinity Beach, a Kewarra Beach, a Clifton Beach, a Palm Cove, és az Ellis Beach is ideális hely a fürdőzéshez.

állat térkép útjelző táblák koala

A búvárok valódi álma maga a Nagy-Korallzátony. Ökológiailag és biológiailag jelentős fontosságú. A Nagy-korallzátony Ausztrália északkeleti partjai mentén húzódik, mintegy 2000 km hosszan, s a világűrből is szabad szemmel látható. Kutatások azt sugallják, hogy a zátony igen komoly veszélyben van, 100 éven belül az egész korall-populáció összeomolhat.

Ausztrál túrán kiemelt figyelmet fordítunk a környezetvédelemre. A korallok vizsgálatára létrehoztuk a Protect The Underwater World programot. Ha csatlakozni szeretnél e programba további információt itt találsz

Fakultatív programlehetőségek:
– búvárkodás
– könnyűbúvár tanfolyamok, próbamerülések
– egész napos kirándulások hajóval, ellátással a Nagy-Korallzátonyhoz
– napozás, beach-elés
– városnézés
– kirándulás az ausztrál őserdőbe
– vízesés túra, rafting túra
– sivatagi jeep szafari
– egész/fél napos jeep/quad-szafari
– szabadtüdős búvárkodás
– kenguru, koala túra
– látogatás a Kuranda Nemzeti Parkba

Beutazási feltételek:
Jelenleg, Ausztráliába utazóknak elektronikus chipet tartalmazó érvényes magyar útlevéllel és vízummal kell rendelkeznie. Aktuális beutazási feltételekért érdeklődj a lenti elérhetőségeken.

A túrák időpontjai:
egész évben

(a kint tartózkodás időtartama hosszabbítható)

A részvételi díj: érdeklődj

A részvételi díj tartalmazza:
– repülőjegyek és repülőtéri illeték (Budapest – Cairns – Budapest)
– 10 éjszaka szállást 3* kategóriájú szállodában(kívánság esetén magasabb kategóriájú szállodában való elhelyezés felár felszámítása ellenében)
– magyar nyelvű idegenvezetést
– transzfert a reptér és a szálloda között légkondicionált autóbusszal

Külön fizetendő:
– baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás;
– fakultatív útlemondási biztosítás (5%);
– vízumdíj
– fakultatív programok

Minimális csoportlétszám 4 fő

Mivel mi leginkább kis csoportoknak (max.15 fő) szervezünk utakat, ezért az amerikai vállalatokkal ellentétben túráink személyes, minőségi élményt nyújtanak.

E programokat 15 év tapasztalata alapján állítottuk össze, és garantáljuk, hogy jól fogja érezni magát!

A túrák útvonala rugalmasan változtatható az időjárás vagy az utasok egyéni igénye szerint.

A programok felcserélhetők illetve módosíthatók.

Az árfolyamváltozás függvényében az árváltoztatás jogát fenntartjuk!

Az árak tájékoztató jellegűek, bejelentés nélkül megváltoztathatók.

Az aktuális árak és részletek miatt érdeklődj az alábbi telefonszámon vagy email címen.

Érdeklődni a +36-30-946-7282-es telefonszámon, vagy az info@aquanaut.hu email címen lehet.

Powered by WordPress | Theme Designed by: Altbauwohnung finden 2012 | Thanks to Webdesign Berlin, Arztregister online and Gutscheincodes