Losinj

LOSINJ – A ZÖLD SZIGET

Érintetlen természet, a tenger különböző árnyalatai varázslatos öblök, delfin rezervátum – amely mutatja, hogy a víz itt még kristálytiszta. Hatalmas fák, hegyek, 2580 óra napsütés egy évben, és a 24 fokos nyári középhőmérséklet! A tagolt partvonalak mentén bármilyen széljárásnál találunk védett öblöket, ahol merülhetünk, vagy felfedezhetjük a tájat, pihenhetünk. Ugyanakkor a városi strandokon megtaláljuk mindazt, ami ezekre jellemző, napernyők hada, büfék és szörfösök. Az infrastruktúra éppen annyira fejlett amennyire nekünk kell ahhoz, hogy kikapcsolódhassunk a hazai mindennapokból!

A helyiek azért nevezik szigetüket Zöld Sziget-nek, mert eltérően az általában jellemző kopár adriai szigetvilágtól, itt hatalmas fák enyhítik árnyékukkal az erős nyári napfényt.
A szigeten lényegesen magasabb a napsütéses napok száma, mint bárhol másutt az északi Adrián. Mali Losinj és Veli Losinj városa rendkívül kellemes mediterrán hangulatot sugároz, amelyet csak erősít a szigetlakók barátságos viszonya a idelátogatókhoz. A szálláshelyek az alacsony kategóriás kempingektől, a minden igényt kielégítő 5 csillagos szállodáig rendelkezésre állnak, ám célszerű előzetes foglalással biztosítanunk helyünket, különösen a július-augusztus időszakban.

A nyaralni vágyók részére számos program lehetőség, köztük az Adrián természetesnek számító napozás és fürdőzés mellett tengeri horgászat, vízisí, vitorlázás, búvárkodás, hajós kirándulások biztosítják számunkra, hogy a szigetet meglátogatva élményekben dúsan, valóban kikapcsolódva, pihenve töltsük szabadságunkat.

Családi és csoportos illetve egyéni programok várnak Losinj-on!

HAJÓS KIRÁNDULÁSOK:

Hajótúrák azoknak, akik szeretik a kalandot, a szabadság, a felfedezésre váró lakatlan szigetek és azúrkék lagúnák varázslatos világát…

– Egész vagy fél napos kirándulás Susak szigetére, ahol egy valódi vadregényes szigetet deríthetünk fel. A szigetnek nagyon sekély homokos tengerpartja is van, amely kiválóan alkalmas kisgyermekes családoknak a pancsolásra!
– Egész vagy fél napos kirándulás az artatorei félsziget mögé, amely egyedülállóan ezüstfehér homokos strandjával az igazi trópusi tengerpartot idézi fel.
– Egész vagy fél napos kirándulás Losinj nyugati oldalain fekvő, sűrű álló hatalmas fákkal övezett kicsi öblöcskékbe, ahol bármilyen szélviszonyok mellett is tükörsima csodaszép zöld vízfelületet találunk.
– Félnapos kirándulás a homokos strandok valamelyikére, majd ezt követő vacsora a csak hajóval megközelíthető, rendkívül hangulatos vacsorázó helyek egyikén!

EGYÉB PROGRAMOK:

– Városnézés Mali Losinjban, a sziget fővárosában. Itt hangulatos kávázókat és éttermeket találunk, de rácsodálkozhatunk a kikötőben álló hajók sokaságára is. Érdemes megkóstolni a rendkívül ízletes helyi fagylaltféleségeket is!
– Autóval ellátogathatunk a sziget déli részén lévő Veli Losinjba, ami magyarra fordítva a Mali Losinj ellenkezőjét, Nagy Losinj-t jelent holott ez a város a kisebb a két település közül. E hangulatos kisvároska ideális egy kellemes vacsora elköltésére illetve egy csodás sétára a város központját képező nagyon kicsi kikötő körül.

TENGERI PROGRAMOK:

– A vízi sportok szerelmesei vízi sízhetnek, szörfözhetnek, de bérelhetnek Jet skit, vitorlást vagy akár 4 személyes motoros siklóhajót is!

BÚVÁRPROGRAMOK:

– Próbamerülések, gyermek oktatás, továbbképzés, technikai-, hajós-, roncs-, sziklafal mentén történő merülések, merülés maszkkal pipával.

Mi azért választottuk ezt a helyet, mert szebb a táj, a merülőhelyek változatosabbak, és a napsütéses napok száma magasabb, mint az Adria más területein. A sziget fekvésének köszönhetően szinte bármilyen széljárásnál találunk szélvédett öblöt, így a jól megérdemelt nyaralásunkat biztosan nem zavarják meg külső tényezők!
Gyere, várunk a nagy, kerttel rendelkező tengerparti, nagyon családias hangulatú búvárközpontunkban!

Fakultatív programlehetőségek:
– búvárkodás (Alapfokú/Haladó/Specialitás vizsgák)
– egész napos kirándulások hajóval, ellátással
– városnézés (Akvárium, Tengerészeti Múzeum…)
– nyaraló programok: Strandolás, szigetlátogatás, delfin rezervátum, vacsora a “Farm”-on…
– könnyűbúvár tanfolyamok, próbamerülések
– szabadtüdős búvárkodás
– esti vacsora helyi specialitásokkal
– vízi sportok (vízisí, wakeboard, fánk, banán, parasailing…)

A túrák időpontjai:
2014. július 3-6, július 17-20, július 24-27 között
Pár nappal előbb is ki lehet menni, illetve később is haza lehet jönni!
További időpontok október végéig 3-5-6-7 napos turnusokban

Ha valaki itt szeretné kipróbálni a búvárkodást, megteheti!
Speciális felszerelések bérelhetők.
Ellátás – önellátó
Extra igényekről (egy ágyas szoba, stb…) külön infót kell kérni, és kérjük előre jelezni.

Árak:
– Szállás Appartmannban 25 euro/fő/éjszaka
– Szállás 3*-os hotelben 35 euro/fő/éjszaka
– Mikrobuszos transzfer 15.000.-Ft
– Merülések: 30 Euro/merülés
– Teljes ellátás igénybe vehető: 20 Euro/fő/nap
– Merülésvezetési díj (amennyiben szükséges): 8 Euró/merülés
Felszerelés bérlés

Útleírás:
Bázisunkhoz az M7-es en kell elindulni, majd a Balaton mellett Nagykanizsa érintésével a Letenyei határátkelőnél átmenni Horvátországba. Innen autópályán Zágráb – Karlovac városok mellett elautózva Rijeka felé vesszük az irányt, de Rijeka előtt Crikvenicánál lefordulunk az autópályáról és 40 perc autózás után hídon átkelünk Krk szigetre.
Krk szigeten kb 20 percnyire utat teszünk meg, majd a Valbiskai komppal (25 perc pihenés vezetés nélkül!) átkelünk Merag kikötőjébe, amely már Cres szigetén van. Innen már csak 55 perc autózás, és elérünk a Losinj szigeti Mali Losinj városba.
Útvonal és utazási idők: Budapest 00:00 óra – Letenye 02:40 óra- Zágráb 03:50 óra- Krk híd 05:10 óra – Valbiska 05:35 óra – Merag 06:00 óra – Mali Losinj 06:55 óra

Az árak tájékoztató jellegűek, bejelentés nélkül megváltoztathatók.
Az aktuális árak és részletek miatt érdeklődj az alábbi telefonszámon vagy email címen.

A túra minimum létszáma 4 fő.

Helyfoglalás: +36-30-946-7282-es telefonszámon, vagy az info@aquanaut.hu email címen.

Powered by WordPress | Theme Designed by: Altbauwohnung | Thanks to günstige Homepage erstellen, www.meinarzt.info and Gutscheincodes