Copacabana

“A tó töménytelen mennyiségű szoborral, roncsokkal, építményekkel van megszórva, a víz alatt valódi felfedezőként élhetjük ki magunkat! A kezdőknek mesterséges víz alatti platók könnyítik meg a vizsgát, de az ínyencek is megtalálják a számításaikat. Különösen érdekes a hajóroncs és az elsüllyesztett Cesna repülő, és bizony nagy feladat és sikerélmény a navigáló specialitás tanfolyamon résztvevőknek megtalálni a Neptun szobrot és az amfora mezőt! Egy hangulatos szombati merülés sorozatot követően kellemes vacsorával szoktuk zárni a túrát a rönöki csárdában.”

A magyar határtól alig 60 km-re Graztól délre található mesterséges tó közvetlenül a repülőtér mellett található. A 321 m hosszú tó legmélyebb pontja 12 m, felülete nem éri el a 0,05 km2-t. A helyi búvárbázis a Tauch Sport Zentrum Copacabana reggel 9.00 órakor nyit. A bázis még Ausztriai viszonylatban is nagyon igényes, kb. 400 m2 alapterületű bázis a hozzátatozó hatalmas terasszal, amely kb. 25 m-re a van a tó partjától, ahova vaslépcsőkön lehet bejutni. Hideg-, meleg vizes zuhanyzó is kiépített a búvárok számára. A tó egyébként egy kedvelt fürdő tó, amely a nevét a tó melletti kis dombon felállított Jézus szoborról kapta, amely a Rióban álló eredeti kicsinyített másaként kitárt karjaival vigyázza fentről a tavat. A déli és keleti parton hangulatos strand van. A tó északi és nyugati partján privát apartmanházak épültek.

A kísérők strandolhatnak

Számos szobor van a víz alatt

A műcápa feldobja a merülést

 

A tó nyugati oldalán a növényzetben harcsa, csuka, süllő, keszeg valamint édesvízi rákok is megtalálhatóak. A búvárok számára a többi ausztriai tóhoz hasonlóan itt is kialakítottak egy víz alatti kalandparkot számos kincses ládával, 1,50 m széles Neptun szobor, indiai fej és sok amfora, egy 2,5 m hosszú cápa stb.
A tóban a látótávolság nagyon változó, kora tavasszal meghaladhatja akár a 10 métert is.
A merülőhely legnagyobb attrakciója a 2007. márciusban a búvárok számára elsüllyesztett St. Wolfgang motoros, melynek hossza 18,6 m és szélessége 3,55 m. A hajó 11 m mélyen függőlegesen áll a talpán. A hajótestet belül teljesen kiürítették a búvárok számára, megkönnyítve a belsőben való merülést, a fedélzet könnyen beúszható, a hajó aljába egy keskeny aknán keresztül lejutva végig lehet úszni, de csak a jacket levételével. A hajó 1950-ben épült, s nevét a “Wolfgang tó fehér lovagja” című filmből kapta, melyben szerepelt hajdanán.
A tó másik nevezetessége a 2012. novemberében elsüllyesztett 4 üléses Cesna, amely pontos helyét érdemes pontosan tudni, mert nehezen található meg. 

A tó remekül alkalmas Alapfokú, Haladó és Specialitás (pl. Roncs) vizsgákra.

Fotókat legutóbbi túráinkról itt találsz.

Árak:
Több, mint 7 nappal az indulás előtt: 50 Euro/fő
Kevesebb, mint 4 nappal az indulás előtt: 55 Euro/fő
Kevesebb, mint 2 nappal az indulás előtt: 60 Euro/fő
A túradíj tartalmazza: 2 merülést, 2 merüléshez palackot és ólmot.

Külön fizetendő:
– búvár belépő, bázishasználati díj a helyszínen fizetendő (szezontól függően kb. 6-7 euro/nap/fő, akinek nincs búvár igazolványa vagy otthon felejti, annak 10 euro/fő).
– nyári szezonban a parkolás és a strand területének használata díjköteles (szezontól függően kb. 6-7 euro/nap/fő)
– transzfer Budapest-Copacabana-Budapest: 15.000.-Ft/fő
– kísérőknek a belépés ingyenes, de szezontól függ
– merülésvezetési díj (amennyiben szükséges): 8 Euró/merülés
– felszerelés bérlés a megadott táblázat alapján
Az árak az aktuális események függvényében vannak meghatározva.
Részletekért érdeklődj a lenti telefonszámon, vagy email címen.

Barátságos helyi búvárközpont

Jézus vigyáz ránk

A hajó tatja

Fakultatív programlehetőségek:
– próbamerülések: 35 Euro
– vizsgamerülések
Haladó tanfolyam: 47.000.-Ft
– Specialitás tanfolyamok: 47.000.-Ft/specialitás
– gyakorló és szinten tartó merülések
– speciális búvárfelszerelések kipróbálása

A túrák időpontjai:
május közepétől október végéig szombatonként (Indulás 7-órakor, hazaérkezés 20-órakor)

A program minimum létszáma 4 fő.

Érdeklődni a +36-30-946-7282-es telefonszámon, vagy az info@aquanaut.hu email címen lehet.

Powered by WordPress | Theme Designed by: www.altbauwohnung.name | Thanks to günstige Homepage erstellen, Arztregister online and Gutscheine kostenlos online