AED (Defibrillátoros kezelés) – Elsősegély tanfolyam

AED (Defibrillátoros kezelés) – Elsősegély tanfolyam

A korai észlelés és segélykérés, a korán megkezdett mellkasi kompresszió és lélegeztetés, a korán elvégzett defibrillás a kulcs ahhoz, hogy javítsuk a túlélési esélyeket. Ebben pedig mindannyiunknak fontos szerepe van.

Miért válaszd az AED (Defibrillátor kezelés – Elsősegély tanfolyam?
A AED (Defibrillátor kezelés) – Elsősegély tanfolyamon való részvétel ajánlott: 14 éves kor felett mindenkinek. Egészségügyi képzettséggel nem rendelkezők is részt vehetnek a tanfolyamon. A cél az életveszély felismerése és elhárítása.

A kórházon kívül fellépő keringésmegállások döntő hányadát kamrafibrilláció okozza.
A kamrafibrilláció egyetlen hatásos kezelése a defibrillálás, mely során áramot vezetnek keresztül a szíven. Ezzel az ütéssel (sokkolás) kioltják a szívizom kaotikus elektromos aktivitását, és az így létrehozott elektromos csend esélyt ad a szív saját, normális ingerképzésének beindulásához.
Utóbbi évtizedek technikai vívmánya az automata külső defibrillátor (Automated External Defibrillator, AED) mely segítségével a defibrillálást már a laikus elsősegélynyújtó is képes elvégezni – jóval a mentő megérkezése előtt. A készülék a beteg mellkasára helyezett elektródapáron keresztül elemzi a beteg szívritmusát, felismeri a kamrafibrillációt, és a segélynyújtó a sokk gomb megnyomásával ugyanazon az elektródapáron keresztül leadja a sokkot. A beépített biztonsági rendszer kizárja a véletlen vagy indokolatlan sokk leadását. Egyszerűségének, kompaktságának, magyar nyelvű utasításainak köszönhetően kezelését bárki elsajátíthatja egy 4-5 órás tanfolyamon. A készülék karbantartást nem igényel.
Az AED-k elhelyezése már sok helyen megtörtént (pályaudvarok, repterek, bevásárlóközpontok, közintézmények, sportlétestmények), így reális eséllyel tudjuk majd szükség estén mi is használni ezeket.

Fotókat legutóbbi Elsősegély tanfolyamról itt nézhetsz meg.

Kinek ajánjluk ezt a tanfolyamot:
Annak, aki szeretne felkészült lenni a legújabb ismeretekből, előírásokból és szeret nyugodtan aludni
Annak, aki felkészült akar lenni családja, vagy baráti körében bekövetkezett vészhelyzetek kezelésében
Annak, aki tudja, az idő életet menthet

Mit kell tenned a kezdéshez?
Minimális életkor: 14 év

Mit fogsz csinálni?
Az Aquanaut Búvárklubnál az AED – Elsősegély tanfolyam több szimpla tanfolyamnál.
A tanfolyam során rengeteg érdekes élményben lesz részed, kiscsoportos foglalkozáson interaktívan sajátítod el a tudást!

Mennyi időt vesz igénybe?

  • A képzés tanteremben kb. 4-6 órát vesz igénybe

Mire lesz szükség?

  • Tananyag (Könyv, vagy DVD)

Mennyibe kerül?
A tanfolyam ára 10.000.-Ft, amely összeg tartalmazza az elméleti és gyakorlati oktatást.
Az online csomag ára 50 euro, amely tartalmazza az online hozzáférést a tananyaghoz (interaktív ellenőrző kérdésekkel és könyvjelzőkkel), online videókhoz és a sikeres vizsgát követően az online minősítő kártyát is. Ha még nem áll rendelkezésre az online tananyag, abban az esetben nyomtatott könyvet kapsz.
Ha plasztik kártyát is igényelsz annak ára plusz 20 euro.

Hová indulhatsz innen tovább?
A tanfolyam elvégzését követően nemzetközi minősítő kártyát igényelhetsz, amelyre szükséged lehet bizonyos munkakörök betöltéséhez, vagy más tanfolyamokon való részvétel miatt.

Jelentkezem a tanfolyamra/további kérdéseim vannak…

Érdeklődni a +36-30-946-7282-es telefonszámon, vagy az info@aquanaut.hu email címen lehet.

Powered by WordPress | Theme Designed by: www.altbauwohnung.name | Thanks to professionelle Website erstellen, Arztregister online and Gutscheine kostenlos online