Északi hajós szafari körút

Tirán-szigetek – Sahrk & Yolanda Reef – Thistlegorm – Giannis d….

A Sharm el Sheikh-ből, vagy Hurghadából induló északi túrák egyik legnépszerűbb úti célja a Tirán-szigetek. A zátonyok déltől észak felé haladva: Gordon, Thomas, Woodhouse és Jackson. A 19. századi angol térképészek után kapták nevüket, akik elsőként készítettek térképeket erről a területről. A Tirán-szigetek – amelyek egy valóságos korallzátony erdőt rejtenek a tenger mélyén – az Akabai-öböl bejáratánál fekszenek és szinte teljesen elzárják az utat a Vörös-tenger irányába. Mindössze két keskeny sáv vezet át: az Enterprise nyugaton, és a Grafton keleten, ahol a mélység 360 méter, azaz meglehetősen sekély a tőle északra és délre található 1800 méteres mélységgel szemben. Ez erős, tápanyagban gazdag áramlásokat képez, kiváló élőhelyet biztosítva a halaknak és a nagy cetféléknek. A Tirán-szigeteket kezdő és haladó szintű búvároknak ajánljuk.! A látótávolság és a vízhőmérséklet májustól igen kedvező egészen november végéig. A szafari során akár 4-5 merülést is tervezhetsz egy nap!

A Thistlegorm az egyik legérdekesebb roncs a Vörös-tengerben, amit Cousteau fedezett fel 1956-ban. Az angol hajó lőszert szállított, amikor 1941-ben német bombatalálat érte. A roncs 20-32 méteren, a homokos tengerfenéken fekszik, körülötte a robbanáskor szétszóródott rakománya (fegyverekkel teli dobozok, tankok és lőszerek). Főképp a háborús szállítmányok (teherautók, motorbiciklik, dzsipek, kerékabroncsok, katonai egyenruhák) teszik érdekessé, amelyek a korróziótól és az iszaptól eltekintve csaknem érintetlenül a fő dekken fekszenek.

Hajó

Az egyhetes szafarinkat az 4-5 csillagos búvárszafari jachton (Sun Dreams) töltjük, amely  minden igényünket kielégíti.

Az egyhetes búvárszafarik során a tágas, fürdőszobás, igényes bútorokkal berendezett kabinok, hatalmas ebédlő, nappali és napozó dekk szolgálják a komfortérzetünket, ezeknek köszönhetően az nem érezzük a bezártságot az egyhetes búvárszafarik ideje alatt. A hajó szíve, a keleti hangulatot idéző “sisha” szoba, ahol esténként a vízipipa aromás füstjét szívva oszthatjuk meg a napi élményeinken. A tágas szalon légkondicionált, európai berendezésű, ahol bár, nagy képernyős LCD televízió, videó, hifi, CD és DVD lejátszók teszik kellemessé a napközbeni és esti időtöltést.

A napozón tágas nyitott és fedett részek találhatóak, gondolva a nap szerelmeseire és az árnyékot kedvelőkre egyaránt. Frissítőkkel feltöltött hűtőszekrény és kényelmes nyugágyak teszik igazán kellemessé a pihenést. A kapitányi fülke előtt egy kisebb napozóterasz áll rendelkezésünkre. A szalon előtt egy főként társalgásra kiváló, fotelekkel berendezett fedett dekk rész található.

A tágas búvár fedélzeten és az alsó platformon bőséges hely áll rendelkezésre a merülések előtti és utáni öltözésekhez és a vízbe jutáshoz. 2 kézi tusolóval lemoshatjuk magunkról, komputerünkről, maszkunkról és reduktorunkról a sót, a zárt tusolóban pedig egészben letusolhatunk. A hajón Nitrox-ot is tudnak tölteni, ezáltal a merülések során (főleg a szafari vége felé haladva) kevésbé leszünk fáradtak!

Kabinok

Minden kabin légkondicionált, meleg vizes zuhanyzóval, angol WC-vel rendelkezik, valamint ágyneműt és törölközőt biztosítanak mindenki számára. Választható kabinok:  franciaágyas és kétágyas kabinok.

Fotókat legutóbbi Északi hajós szafariról itt nézhetsz meg:

3 Útvonal lehetséges:
– Roncs Szafari: Salem Express- Giannis D- Carnatic- Thistelgorm
– Északi Szafari: Abu Nuhas- Thistelgorm- Ras Mohamed Nemzeti park
– Tiran Szafari: Dolphin Reef-Ras Mohamed- Dahab-Tiran

Tervezett menetrend:

  • 1.nap: Reggeli indulás Hurghadaból. Ellenőrző merülés Shaab Iris, délutáni és éjszakai Umm Gamar
  • 2.nap: Shaab Abu N’Has. Roncs merülések: Carnatic, Ghiannis D., Sea Star.
  • 3.nap: Bluff Point , Dunraven Roncs
  • 4.nap: Hajnali merülés Ras Mohammed Nemzeti Park. (optional 10$/fő belépőjegy) Thristlegorm Roncs
  • 5.nap: Gubal Sziget, Tawila Sziget
  • 6.nap: Repülőgép indulástól függően Shaab El Erg – (Delfin Reef)
  • 7.nap: Vissza a hurghadai kikötőbe.

A felsorolt tervek rugalmasan változhatnak az időjárás illetve a csapat kívánsága szerint. A merülések 12 literes alumínium palackokkal történnek. Igény szerint 15 literes palack is beszerezhető, 4 $ / palack / nap bérleti áron, nitrox (5-7 $)/palack igény szerint bérelhető. Naponta általában 3-4 merülés +éjszakai ahol lehetséges.

Fakultatív programlehetőségek:
– búvárkodás, snorkelezés, próbamerülések
– alapfokú, haladó és specialitás tanfolyamok
– Nitrox, Mély, Roncs, XR, TXR… merülések
– delfin túra

A túra tervezett időpontja:
április – október között 

Árak:
Elhelyezés a hajón 2 személyes kabinokban, All Inclusive ellátással: 337.000.-Ft/fő

Az ár tartalmazza a szállást 7 éjszakára, a teljes ellátást, a repülőjegyet, a reptéri illetéket, a transzfer díjakat, és korlátlan merülést.

Az ár nem tartalmazza a felszerelés bérlés és a merülésvezetői díjat, a vízumdíjat (kb. 25 USD), a borravalót (kb. 30 euro) és az egyéb fel nem sorolt költségeket.

Az árak tájékoztató jellegűek, bejelentés nélkül megváltoztathatók.
Az aktuális árak és részletek miatt érdeklődj az alábbi telefonszámon vagy email címen.

Helyfoglalás: +36-30-946-7282-es telefonszámon, vagy az info@aquanaut.hu email címen.

Powered by WordPress | Theme Designed by: www.altbauwohnung.name | Thanks to Web Agentur Berlin, Arztregister online and Hier geht’s zu den Gutscheinen