Florida

Floridai körutazás (12 nap)

1. nap 

Megérkezés Orlandóba a menetrendtől függően a délelőtti órákban. A bérautó felvétele után a szállás elfoglalása. A nap további részében: városnézés, vásárlás. Szállás Orlandóban.

Orlando városa egy hatalmas vidámpark. Itt mindent megtalál az ember, ha felhőtlen szórakozást keres. Itt található a Walt Disney World, a Seaworld, az Universal Studios ha csak a leghíresebbeket említem meg. Az International Drive-on található a legtöbb turistacsalogató látványosság, kiállítások, viziparkok, bevásárlócentrumok, mozik, éttermek, bárok, golfpályák.

2. nap

Egész napos szórakozás a Disney MGM Studio-ban, ahol minden a film és a rajzfilmek körül forog. Itt találkozhatunk a leghíresebb filmek szereplőivel, vagy betekintést kaphatunk a filmek készítésébe. Rengeteg látványos és fergeteges show, felvonulás, utcai előadás és sok-sok szórakozás vár a világ egyetlen MGM Stúdiójában. Szállás Orlandóban.

3. nap
A kora reggeli órákban továbbutazunk Ginnie Springs természetvédelmi területére, ahol a barlangokból előtörő kristálytiszta forrásvíz nyújt lenyűgöző látványt. Tökéletes helyszínül szolgál egy kis relaxáláshoz, sétákhoz, ellentétben Orlando nyüzsgő forgatagával. Szállás a környéken.

Fakultatív program: Búvárkodás (Devils Eye, Devils Ear, Blue Grotto): Nyitott és zárt barlangok sokaságát találjuk meg itt. Némelyik teljesen veszélytelen és kezdő búvárok számára is rendkívüli élmény itt merülni! Kristálytiszta víz és szép természeti képződmények jellemzik e barlangokat! Azonban ez a terület a profi barlangi búvárok Mekkája is, a világon szinte páratlanul hosszú rendszereivel, csodálatos termeket és járatokat fedezhetünk fel, azonban ide a behatolás már egyáltalán nem veszélytelen!

4.nap
Reggel indulás Homosassa Springs-be. A parkban megismerhetjük Florida őshonos vadvilágát, találkozunk manateekkel, hiúzokkal, szarvasokkal, aligátorokkal, krokodilokkal, vidrákkal.

Fakultatív program: Szabadtüdős búvárkodás. 3 méter hosszú több száz kilós, játékosan gyengéd manateekkel (tengeri tehén) úszkálhatsz és játszhatsz. Felemelő élmény, amely örökre emlékezetes marad számodra!

Manatee, másnéven Tengeri tehén vagy Dugong, illetve Lamantin. Eme hihetetlenül szelíd nagytestű tengeri állatokkal már csak a világ néhány távoli helyén találkozhatunk, sajnos kihalófélben van. Homosassa Spring talán az egyetlen hely, ahol szerencsés esetben (és némi praktikával!) megsimogathatunk egy igazi tengeri tehenet!

5.nap
A kora reggeli órákban indulás a Skyway hídon át Florida kulturális fővárosaként ismert Sarasotába. A buja, természeti szépségekben is gazdag város tengerpartja púderszerű, fehér homokjáról híres.

Néhány órás fürdőzés után továbbindulunk a gazdagok és híresek téli menedékhelyéül szolgáló Naplesba, amely régre visszanyúló történelmével, eleganciát és összetéveszthetetlen természeti szépségeket kínál.

Szállás Naplesben

6. nap
Reggel továbbutazás Key Largoba .
Útközben meglátogatjuk az Everglades Nemzeti Parkot, amelynek mocsárvilága több mint fél millió hektáros területével Florida legnagyobb természetvédelmi területe. Airboat túránk során találkozhatunk ritka és veszélyeztetett fajokkal, gyönyörű madarakkal és virágokkal, amik ezt a tájat bontják. Figyeljünk az alligátorokra!

Az Everglades élővilága annyira fantasztikusan gazdag, hogy szemünk-szánk tátva marad! Krokodilok és színes vadmadarak tömegei között siklunk légcsavaros hajónkkal a vízen és a nádasokban!
De többek között meglátogatunk egy indián falut ahol megismerkedünk rendkívüli történelmükkel. És nyílhegyeket is vehetünk!

Érkezés Key Largoba az esti órákban.
Szállás Key Largon

7. nap
Egész napos strandolás Key Largo szigetén, amely a világ egyik legnépszerűbb búvár desztinációja. Itt helyezkedik el a „Mélység Krisztusa” is, ami egy olasz szobrász ajándéka volt és mára már egy tájékozódási pont búvárok számára.

Fakultatív program: Búvárkodás, krokodilfarm

Búvárkodás:
Az Atlanti óceánban merülni ritka élmény! Nem a látótávolságról híres a hely, de sok merülőhelyen meglepően tiszta a víz!! A leghíresebb hely egyértelműen a Krisztus szobor, azonban a Bibb és a Duane roncsánál a búvárok biztosan nem fognak csalódni! Különösen a Bibb keltette fel a búvárvilág érdeklődést, mert ez a roncs az oldalán fekszik! Ez bizony meg is nehezítheti a tájékozódást, de mindenképpen nagy élmény itt merülni!

Szállás Key Largo-n

8. nap
Korán reggel indulás Key west-re.
Egyedülálló vízi út vezet Key Largoból a kontinentális Egyesült Államok legdélebbi településére, Key West-re. Már maga az autóút is élményszámba megy, de Key Westben sem lehet unatkozni: gyarmati emlékek, Hemingway egykori otthona, színes karibi negyed – csak néhány a temérdek látnivaló közül.

A késő délutáni órákban visszautazás Key Largora, szállás elfoglalása.
Szállás Key Largon

9. nap
Strandolás, pihenés Key Largon
Fakultatív program lehetoség:
– búvárkodás
– delfin show

Szállás Key Largoban

10. nap
A reggeli órákban indulás Miamibe.
A kétmilliós Miami legendásan sokarcú metropolisz. A belváros lélegzetelállító felhőkarcolói, a tengerparti sétány Art Deco stílusú épületei, Little Havanna barátságos kávézói mind-mind külön világ.
Sétánk során betekintést nyerhetünk a híres emberek életébe, látni fogjuk a Palm- , Star- és Hibiscus-szigeteket, ahol a leggazdagabb amerikai hírességek  Silvester Stallone, Gloria Estefan, Madonna magánvillái találhatóak.
A délutáni órákban továbbindulás a híres Palm beach felé.

Szállás Palm Beachnél

11.nap:
A kora reggeli órákban továbbindulás Cape Canaveral-ba, ahol a Kennedy Space Centert látogatjuk meg.
Itt az alkalom, hogy megtudd milyen egy asztronauta élete, és hogy mekkora teljesítményre volt szüksége az emberiségnek, hogy emberek juthassanak a világűrbe. Ezt sehol máshol nem élheted át jobban, mint a “világ” űrközpontjában a Kennedy Space Centerben. Tízemeletes nagyságú rakéták között sétálhatunk, szkafanderbe bújhatunk.

A késő délutáni órákban utazás Orlandóba.
Szállás Orlandóban

12. nap
Hazautazás a menetrendtől függően, hazaérkezés másnap.

 

Beutazási feltételek:
Jelenleg, az Amerikai Egyesült Államokba utazóknak elektronikus chipet tartalmazó érvényes magyar útlevéllel kell rendelkeznie. A vízummentes utazás szempontjából lényegtelen, hogy ez a chip tartalmaz-e ujjlenyomatot. A régi kék útlevéllel csak érvényes vízummal rendelkezők utazhatnak. Aktuális beutazási feltételekért érdeklődj a lenti elérhetőségeken.

A túra várható időpontja: egész évben

A részvételi díj: érdeklődj

A részvételi díj tartalmazza:
– repülőjegy és repülőtéri illeték Budapesti indulással
– 11 éjszaka szállást 3* kategóriájú szállodában(kívánság esetén magasabb kategóriájú szállodában való elhelyezés felár felszámítása ellenében)
– magyar nyelvű idegenvezetést
– utazást légkondicionált autóbusszal
– a programban szereplő városnézéseket
– belépőjegyet a Kennedy Space Centerbe, Ginnie Springhez, Homosassa Springhez, Airboat túra

Külön fizetendő:
– baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás;
– fakultatív útlemondási biztosítás (5%);
– USA vízumdíj
– fakultatív programok

Minimális csoportlétszám 8 fő

Mivel mi leginkább kis csoportoknak (max.15 fő) szervezünk utakat, ezért az amerikai vállalatokkal ellentétben túráink személyes, minőségi élményt nyújtanak.

E programokat 15 év tapasztalata alapján állítottuk össze, és garantáljuk, hogy jól fogja érezni magát!

A túrák útvonala rugalmasan változtatható az időjárás vagy az utasok egyéni igénye szerint.

A programok felcserélhetők illetve módosíthatók.

Érdekességek:
Utunk során kb. 2300 km-t teszünk meg

Az árfolyamváltozás függvényében az árváltoztatás jogát fenntartjuk!

Az árak tájékoztató jellegűek, bejelentés nélkül megváltoztathatók.

Az aktuális árak és részletek miatt érdeklődj az alábbi telefonszámon vagy email címen.

Érdeklődni a +36-30-946-7282-es telefonszámon, vagy az info@aquanaut.hu email címen lehet.

Powered by WordPress | Theme Designed by: Altbauwohnung | Thanks to Web Agentur Berlin, Arztregister online and www.gutscheingirl.de