Középdéli hajós szafari

Roncsok – Élővilág – Korallok

Hurghadából vagy Marsa Galebből induló Középdéli hajós búvártúrát elsősorban haladó búvárok számára ajánljuk. Ez a terület nagy halrajokkal, cápákkal, manta rájákkal és páratlan hajóroncsokkal csalogatja magához a merülés szerelmeseit. A látótávolság és a vízhőmérséklet egész évben kiemelkedően jó, kiváltképpen az április, május, október és november hónapokban. Áramlatos merülésekre kell számítani ezeken a merüléseken. A szafari során akár 4-5 merülést is tervezhetsz egy nap!


Minden búvár álma, hogy a lehető legtöbbet lássa egy búvártúrán és lehetőleg olyan helyen merülhessen, ahol nincsenek sokan. A Középdéli hajós szafari ebből a szempontból fantasztikus hely: nem elég, hogy csodálatos korallzátonyokat láthatsz testközelből, delfinekkel  és cápákkal nagy valószínűséggel találkozhatsz. A Középdéli hajós szafari legérdekesebb állomása a Brother’s szigetek. A Vörös-tenger közepén két sziget emelkedik ki: a Small Brother (Kis Testvér) és a Big Brother (Nagy Testvér). Az utóbbi könnyen felismerhető világítótornyáról, amelyet az angolok építettek 1880-ban. A sziget északi oldalán fekszik két nagy katonai hajó, az Aida II. és a S.S. Numidia hajóroncs. Az Aida II. hajó 1957-ben süllyedt el. A Brother’s sziget nyugati oldala otthont nyújt barakudák, doktorhalak, makrélák, csattogóhalak nagy csapatának és természetesen a cápáknak, olykor látni tigriscápákat is. Természetesen odafelé és visszafelé is sok izgalmas helyen fogunk merülni pl. a Shalem Express-nél, Elphinston reef-nél, Abu Dabab-nál is.

Hajó

Az egyhetes szafarinkat az 4-5 csillagos búvárszafari jachton (Sun Dreams) töltjük, amely  minden igényünket kielégíti.

Az egyhetes búvárszafarik során a tágas, fürdőszobás, igényes bútorokkal berendezett kabinok, hatalmas ebédlő, nappali és napozó dekk szolgálják a komfortérzetünket, ezeknek köszönhetően az nem érezzük a bezártságot az egyhetes búvárszafarik ideje alatt. A hajó szíve, a keleti hangulatot idéző “sisha” szoba, ahol esténként a vízipipa aromás füstjét szívva oszthatjuk meg a napi élményeinken. A tágas szalon légkondicionált, európai berendezésű, ahol bár, nagy képernyős LCD televízió, videó, hifi, CD és DVD lejátszók teszik kellemessé a napközbeni és esti időtöltést.

A napozón tágas nyitott és fedett részek találhatóak, gondolva a nap szerelmeseire és az árnyékot kedvelőkre egyaránt. Frissítőkkel feltöltött hűtőszekrény és kényelmes nyugágyak teszik igazán kellemessé a pihenést. A kapitányi fülke előtt egy kisebb napozóterasz áll rendelkezésünkre. A szalon előtt egy főként társalgásra kiváló, fotelekkel berendezett fedett dekk rész található.

A tágas búvár fedélzeten és az alsó platformon bőséges hely áll rendelkezésre a merülések előtti és utáni öltözésekhez és a vízbe jutáshoz. 2 kézi tusolóval lemoshatjuk magunkról, komputerünkről, maszkunkról és reduktorunkról a sót, a zárt tusolóban pedig egészben letusolhatunk. A hajón Nitrox-ot is tudnak tölteni, ezáltal a merülések során (főleg a szafari vége felé haladva) kevésbé leszünk fáradtak!

Kabinok

Minden kabin légkondicionált, meleg vizes zuhanyzóval, angol WC-vel rendelkezik, valamint ágyneműt és törölközőt biztosítanak mindenki számára. Választható kabinok: nászutas lakosztály (sajnos ebből csak 1 szoba van), franciaágyas és kétágyas kabinok.

Legutóbbi Mélydéli túráinkról fotókat itt találsz.

Legutóbbi Mélydéli hajós szafarinkról filmet alább találsz:

Tervezett menetrend:

  • 1.nap: Reggeli kifutás Marsa Galib nemzetközi kikötőjéből, ellenőrző merülés Abu Dababban, délután Dugong lesen, éjszakai utazással Small Brother’s Szigethez
  • 2.nap: Egész napos merülés Small Brother’s Szigeten. (cápales)
  • 3.nap: Big Brother’s Sziget hajnali mélymerülés cápákkal délelőtt a Nubien roncs, 3. merülés Északi csücsök.
  • 4.nap: Big Brother’s Sziget hajnali mélymerülés cápákkal, délelőtt az Aida II.roncs.A 2-3 merülés között lehetőség nyílik a szigetre való kiszálláshoz ahol megmásszuk a világító tornyot.Utána vizipipázás.3. merülés kis mélységben korall nézegetés.
  • 5.nap: Kora reggeli mélymerülés Elphinstonon, délután Elphinstonon kisebb mélységeinek felfedezése.
  • 6.nap: Utolsó korai levezető merülés Abu Dababon majd indulás vissza Marsa Galib nemzetközi kikötőjébe.
  • 7.nap: Vissza a hurghadai kikötőbe.

A felsorolt tervek rugalmasan változhatnak az időjárás illetve a csapat kívánsága szerint. A merülések 12 literes alumínium palackokkal történnek. Igény szerint 15 literes palack is beszerezhető, 4 $ / palack / nap bérleti áron, nitrox (5-7 $)/palack igény szerint bérelhető. Naponta általában 3-4 merülés +éjszakai ahol lehetséges.

Fakultatív programlehetőségek:
– búvárkodás, snorkelezés, próbamerülések
– alapfokú, haladó és specialitás tanfolyamok
– Nitrox, Mély, Roncs, Áramlat, XR, TXR… merülések
– delfin, dougong túra

A túrák időpontjai:
áprilistól októberig

Árak:
Elhelyezés a hajón 2 személyes kabinokban, All Inclusive ellátással: 337.000.-Ft/fő

Az ár tartalmazza a szállást 7 éjszakára, a teljes ellátást, a repülőjegyet, a reptéri illetéket, a transfer díjakat, és korlátlan merülést.

Az ár nem tartalmazza a felszerelés bérlés és a merülésvezetői díjat, a vízumdíjat (kb. 25 USD), a borravalót (kb. 30 euro), Nemzeti parki belépőket (kb. 30 euro) és az egyéb fel nem sorolt költségeket.

Minimális csoportlétszám: 4 fő.
Az árak tájékoztató jellegűek, bejelentés nélkül megváltoztathatók.
Az aktuális árak és részletek miatt érdeklődj az alábbi telefonszámon vagy email címen.

Helyfoglalás: +36-30-946-7282-es telefonszámon, vagy az info@aquanaut.hu email címen.

Powered by WordPress | Theme Designed by: Altbauwohnung online finden | Thanks to professionelle Website erstellen, Ärzteverzeichnis and gutscheingirl.de 2012 hier klicken