Las Vegas

Las Vegas (5 nap)

Nevada állam legnagyobb városa a messze földről híres kaszinóváros Las Vegas. Vegas ma már nem csak játékbarlangjairól ismert, hanem mint a világ egyik legnagyobb szórakoztató és show központja, amely minden korosztály számára kikapcsolódást nyújt. Las Vegas mottója, “A város, mely sosem alszik” ( The city, that never sleeps ). A város, közlekedési, idegenforgalmi, kereskedelmi és kulturális központ. Las Vegas főutcája a híres sétány a Strip, itt sorakoznak a város leghíresebb szállodái, amelyek egyben Vegas fő nevezetességei is. (A szállodákat bizonyos időnként átalakítják, esetleg lebontják, és egy vadonatújat építenek helyette.. )

1.nap
Megérkezés Los Angeles-ből Las Vegas-ba a menetrendtől függően a délelőtti órákban.
A bérautó felvétele után a szállás elfoglalása.
A nap további részében: városnézés, vásárlás, pihenés.

2.-3.-4.nap
Az alábbi fakultatív programokon vehetünk majd részt:

Grand Canyon túra (kb. 4 óra)
A Grand Canyon a Colorado folyó által kivájt sokszínű, meredek völgyszurdok az Egyesült Államok Arizona államában. A Grand Canyont a Colorado folyó több mint 6 millió év alatt hozta létre, 446 km hosszú, szélessége 6,4 km-től 24 km-ig terjed és mélysége akár a másfél kilométert is meghaladja.
Egész napos kirándulás a világ egyik leghíresebb természeti képződményéhez. A Colorado-folyó által több millió év alatt kivájt meredek völgyszurdok nyugati peremét közelítjük meg. Különleges élményt ígér a séta a Skywalkon, ami a kanyon fölé benyúló híd és a látogatás az Indián faluban valamint a Hualapai Ranch-en, ahol mindenkit vár egy kis ízelítő a Vadnyugatból! A túra során ellátogatunk a híres Grand Canyonhoz, amely Las Vegas leglátogatottabb természeti csodája.
Érdekesség: 1919. február 26-án Theodore Roosevelt amerikai elnök javaslatára nemzeti parkká nyilvánították a világ legismertebb szurdokrendszerét, az Arizona állam északi részén fekvő Grand Canyont. A kanyon 1979-ben az UNESCO világ természeti örökségének listájára is felkerült.

Hoover Dam túra (kb. 4 óra)
A Hoover-gát a nagy amerikai válság idején épült (1935-ben, a tervezettnél két és fél évvel korábban és kevesebb pénzből) a Colorado folyón, de ma is mérföldkő az építészet történetében. Nevada, Arizona és Dél-Kalifornia egyes részein még mai is ez a hatalmas szerkezet biztosítja az áramot és a vizet. A gát minden mérnöki rekordot megdöntött: ez volt az addigi legmagasabb gát, a legdrágább és legnagyobb vízi erőmű.

Érdekesség: Az 1930-as években a Hoover-gát építői közel két évet töltöttek azzal, hogy négy hatalmas terelőalagutat fúrjanak a sziklás kanyon falain át.

Mead-tó túra (kb. 4 óra)
A Mead-tó a világ 16. mesterséges tava, valamint a legnagyobb a nyugati féltekén. a Hoover gát és a Colorado folyó között helyezkedik el.. 1964-ben Nemzeti Üdülőterület lett. A tó egész évben várja a kikapcsolódni vágyókat, hajókázókat, túrázókat. Otthont ad számos növény- és állatfajnak, vannak, melyek csak ezen a területen találhatók meg. Mead-tó körül vörös homokkőből és fekete láva sziklából álló 1,6 milliárd éves Black Canyon terül el. Néhány láva hegy akár 6 millió éves is lehet. Miután körbejártuk a tavat lehetőség van jet-ski-t, csónakot bérelni, strandolni, jókat enni, kávézni a helyi éttermekben.

Érdekesség: Területe körülbelül 1,5 millió hektárt foglal magában.

Colorado folyó és környéke túra (kb. 4 óra)
A Colorado jelentős folyó az Amerikai Egyesült Államok délnyugati és Mexikó északnyugati részén. A Colorado gyűjti a Sziklás-hegység nyugati lejtőin elterülő száraz területek egy részének vizeit. Teljes vízgyűjtő területe 629 100 km². A kilátás a Point Imperialról a legszebb, de ha nem csak nézelődni akarunk, még emlékezetesebbé tehetjük a kirándulást egy fantasztikus raftingtúrával.

5.nap
Hazautazás a menetrendtől függően, hazaérkezés másnap.

Las Vegas legfontosabb látnivalói a kaszinók. Ezeknek nagy része a híres Las Vegas Sugárúton vannak. Ezen kaszinó-hotelek nagy része masszív épületek, rengeteg vendégszobával és óriási kaszinótermekkel. A kaszinók közül a legnagyobbak:
MGM Grand
The Mirage
Bellagio
Paris
New York-New York
Caesars Palace
Excalibur
Venetian
Tropicana
Palms
Four Queens
Luxor

FAKULTATÍV PROGRAMOK:
– Showcase Mall, népszerű bevásárlóközpont, előtte hatalmas Coca-Cola palack
– Fashion Show Mall, Vegas legnagyobb bevásárló és szórakoztatóközpontja
– Stratosphere Tower, a 350 méter Stratosphere-torony Vegas legmagasabb épülete, tetején étterem működik, teraszáról fantasztikus kilátás nyílik a városra
– Fermont Street, amely telis tele van különféle üzletekkel és régebbi, olcsóbb és kisebb kaszinókkal, jellegzetessége, hogy az utcát egy óriási acéltető borítja, ahonnan este 7 órától fantasztikus fény és lézer show-t vetítenek
– Nevada State Museum, mely az állam és Vegas történelmét mutatja be
– városnézés, vásárlás
– film stúdiók látogatása
– Casino, szerencsejáték
– gyorsan köthetető házasságok (akár Elvis Presley lehet a házzasságkötő!)
– bevásárlás minden mennyiségben
– esti show-k, cirkuszok

Beutazási feltételek:
Jelenleg, az Amerikai Egyesült Államokba utazóknak elektronikus chipet tartalmazó érvényes magyar útlevéllel kell rendelkeznie. A vízummentes utazás szempontjából lényegtelen, hogy ez a chip tartalmaz-e ujjlenyomatot. A régi kék útlevéllel csak érvényes vízummal rendelkezők utazhatnak. Aktuális beutazási feltételekért érdeklődj a lenti elérhetőségeken.

A túra időpontja: egész évben

A részvételi díj: érdeklődj

A részvételi díj tartalmazza:
– Los Angeles-ből Las Vegas-ba történő mikrobuszos utazást és Las Vegas-ban a mikrobuszos transzfert
– 4 éjszaka szállást 3* kategóriájú szállodában/motelben (kívánság esetén magasabb kategóriájú szállodában való elhelyezés felár felszámítása ellenében)
– magyar nyelvű idegenvezetést
– utazást légkondicionált autóbusszal
– a programban szereplő városnézéseket

Külön fizetendő:
– baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás;
– fakultatív útlemondási biztosítás (5%);
– USA vízumdíj
– fakultatív programok

Minimális csoportlétszám 8 fő

Mivel mi leginkább kis csoportoknak (max.15 fő) szervezünk utakat, ezért az amerikai vállalatokkal ellentétben túráink személyes, minőségi élményt nyújtanak.

E programokat 15 év tapasztalata alapján állítottuk össze, és garantáljuk, hogy jól fogja érezni magát!

A túrák útvonala rugalmasan változtatható az időjárás vagy az utasok egyéni igénye szerint.

A programok felcserélhetők illetve módosíthatók.

Az árfolyamváltozás függvényében az árváltoztatás jogát fenntartjuk!

Az árak tájékoztató jellegűek, bejelentés nélkül megváltoztathatók.

Az aktuális árak és részletek miatt érdeklődj az alábbi telefonszámon vagy email címen.

Érdeklődni a +36-30-946-7282-es telefonszámon, vagy az info@aquanaut.hu email címen lehet.

Powered by WordPress | Theme Designed by: Altbauwohnung online finden | Thanks to Web Agentur Berlin, Arztregister online and Gutscheine kostenlos online