Mélydéli hajós szafari

Roncsok – Élővilág – Korallok

Hurghadától 350 km-re délre kezdődik az a terület, amelyet mi a búvárok paradicsomának tekintünk! A víz alatti világ itt érintetlenebb és gazdagabb, mint északon, és mindig találunk néhány manta ráját, cápát is. A látótávolság és a vízhőmérséklet jóval kedvezőbb, mint bárhol máshol a Vörös-tengeren. Aki egyszer már részt vett egy egyiptomi déli hajós szafarin, az többé nem nagyon vágyik északabbra, akármilyen luxusszállodáról legyen is szó.
A St.Johns zátony mellett úti célunk még Abu Fendera, ami még délebbre van, a víz melegebb, de terveink szerint most lemegyünk egészen Elba szigetéig a szudáni határhoz, mert itt kevesebb búvár és szebb víz alatti világ vár bennünket! A szafari során akár 4-5 merülést is tervezhetsz egy nap!

Hajó

Az egyhetes szafarinkat az 4-5 csillagos búvárszafari jachton (Sun Dreams) töltjük, amely  minden igényünket kielégíti.

Az egyhetes búvárszafarik során a tágas, fürdőszobás, igényes bútorokkal berendezett kabinok, hatalmas ebédlő, nappali és napozó dekk szolgálják a komfortérzetünket, ezeknek köszönhetően az nem érezzük a bezártságot az egyhetes búvárszafarik ideje alatt. A hajó szíve, a keleti hangulatot idéző “sisha” szoba, ahol esténként a vízipipa aromás füstjét szívva oszthatjuk meg a napi élményeinken. A tágas szalon légkondicionált, európai berendezésű, ahol bár, nagy képernyős LCD televízió, videó, hifi, CD és DVD lejátszók teszik kellemessé a napközbeni és esti időtöltést.

A napozón tágas nyitott és fedett részek találhatóak, gondolva a nap szerelmeseire és az árnyékot kedvelőkre egyaránt. Frissítőkkel feltöltött hűtőszekrény és kényelmes nyugágyak teszik igazán kellemessé a pihenést. A kapitányi fülke előtt egy kisebb napozóterasz áll rendelkezésünkre. A szalon előtt egy főként társalgásra kiváló, fotelekkel berendezett fedett dekk rész található.

A tágas búvár fedélzeten és az alsó platformon bőséges hely áll rendelkezésre a merülések előtti és utáni öltözésekhez és a vízbe jutáshoz. 2 kézi tusolóval lemoshatjuk magunkról, komputerünkről, maszkunkról és reduktorunkról a sót, a zárt tusolóban pedig egészben letusolhatunk. A hajón Nitrox-ot is tudnak tölteni, ezáltal a merülések során (főleg a szafari vége felé haladva) kevésbé leszünk fáradtak!

Kabinok

Minden kabin légkondicionált, meleg vizes zuhanyzóval, angol WC-vel rendelkezik, valamint ágyneműt és törölközőt biztosítanak mindenki számára. Választható kabinok: nászutas lakosztály (sajnos ebből csak 1 szoba van), franciaágyas és kétágyas kabinok.

Legutóbbi túráinkról fotókat itt találsz.

Tervezett menetrend:

  • 0.nap érkezés a Hurghadai reptérről Bus transzferrel a késő esti órákban a Hamati nemzetközi kikötőbe.
  • 1.nap check dive Abu Galawán, du Satayán a dolfin Reefnél játszunk a delfinekkel, itt éjszakait is lehet merülni.
  • 2.nap korai merülés Sataya külső oldalán merülünk egy mélyet a falnál, ahol esély van a cápás merülésre napközben útban a Rocky Island felé merülés Saab Claude barlang rendszerének megtekintése du útban lefelé valahol egy kis mélységű zátonynál merülünk még egyet az időjárástól függően, éjszakait a Dangereaus Reef belső oldalán ejtjük meg.
  • 3.nap 4 merülés a Rocky szigetcsoportnál.
  • 4. nap szintén 4 merülés a Zabargad szigeteknél.
  • 5.nap Visszafelé úton Habili Ali zátonynál 2 merüléses cápa-les.Éjszakai Saab Marsurnál.
  • 6.nap egy korai búcsú merülés Satayán ,és a délelőtti órákban snorkelezés a delfinekkel.

A felsorolt tervek rugalmasan változhatnak az időjárás illetve a csapat kívánsága szerint. A merülések 12 literes alumínium palackokkal történnek. Igény szerint 15 literes palack is beszerezhető, 4 $ / palack / nap bérleti áron, nitrox (5-7 $)/palack igény szerint bérelhető. Naponta általában 3-4 merülés +éjszakai ahol lehetséges.

Fakultatív programlehetőségek:
– búvárkodás, snorkelezés, próbamerülések
– alapfokú, haladó és specialitás tanfolyamok
– Nitrox, Mély, Roncs, XR, TXR… merülések
– delfin túra

A túrák időpontjai:
áprilistól októberig

Elhelyezés a hajón 2 személyes kabinokban, All Inclusive ellátással: 337.000.- Ft/fő

Az ár tartalmazza a szállást 7 éjszakára, a teljes ellátást, a repülőjegyet, a reptéri illetéket, a transfer díjakat, és korlátlan merülést.

Az ár nem tartalmazza a felszerelés bérlés és a merülésvezetői díjat, a vízumdíjat (kb. 25 USD), a borravalót (kb. 30 euro) és az egyéb fel nem sorolt költségeket.

Minimális csoportlétszám: 4 fő.
Az árak tájékoztató jellegűek, bejelentés nélkül megváltoztathatók.
Az aktuális árak és részletek miatt érdeklődj az alábbi telefonszámon vagy email címen.

Helyfoglalás: +36-30-946-7282-es telefonszámon, vagy az info@aquanaut.hu email címen.

Powered by WordPress | Theme Designed by: Altbauwohnung.name | Thanks to professionelle Website erstellen, Ärztesuche and kostenlose Gutscheincodes