Neufeld See (2 napos)

A tó bejárata előtt nagy parkoló található, itt lehet letenni a kocsit, majd innen be tudjuk vinni a felszerelést a tópartra. A tó mellett közvetlenül van egy helyi búvárközpont, ahol palack töltési és akár felszerelés bérlési lehetőség is van. A tóparton kiépített strand van, öltözőkkel, zuhanyzókkal, WC-vel, és étterem is található itt. Családtagokat, kísérőket lepakolhatjuk a fűre, ők ellesznek szépen amíg mi felderítjük a terepet. (Szállás, kemping, minden ami szem-szájnak ingere van a környéken, nyugodtan lehet hozni pici babát is!) A merülési hely elég nagy, a sekély lankás résztől egészen a 20 méteres mélységig tartó leszakadásig találhatók különböző domborzati viszonyok. A látótávolság változó, de akár a 20 métert is elérheti. A tóban a növények mellett rengeteg rákkal és különböző halakkal is találkozhatunk, és a búvárok számára több víz alatti pályát építettek ki, ahol a oktatási célokra használható trepnik mellett különféle érdekességeket fedezhetünk fel a víz alatt, mint pl. csónakroncs, fürdőkád, stb…

Útleírás:
Budapestről az M1-esen menjünk Bécs felé. Miután Hegyeshalomnál átléptük a határt, haladjunk tovább az A4-es autópályán Bécs felé, majd kb. 20 kilométer megtétele után Parndorf-nál térjünk le az autópályáról, és menjünk Burgenland felé. Burgenland-ba megérkezve haladjunk tovább a B50-es úton Eisenstadt felé. Eisenstadt előtt letérhetünk a B50-esről az S31-es gyorsforgalmi útra, így kikerüljük a várost, majd felhajtunk az A3-as autópályára, és Bécs felé vesszük az irányt. Csupán 8 kilométer múlva letérhetünk az autópályáról a Neufeld-i leágazásnál, és 2 kilométer megtétele után meg is érkezünk úti célunkhoz. A kisvárosba befelé haladva az út jobb oldalán már láthatjuk is a tavat, ahol megtalálva a parkolót, kipihenhetjük a kb. 3 órás út (240 km) fáradalmait :)
Alternatív útvonal: Amennyiben nem szeretnénk osztrák autópálya matricát venni, akkor Győrnél térjünk le az M1-esről Sopron felé, majd Sopron után a 65-ös úton továbbhaladva Klingenbach-nál lépjük át a határt, ahol a B16-os útra kerülünk. Ezen az úton kb. 16 kilométert haladjunk tovább, és utána balra térjünk le Neufeld felé. Ez az útvonal kilométerben nagyjából megegyezik az előzővel, és időben sem sokkal több.

Fotókat legutóbbi túráinkról itt találsz.

Mivel 2 napot töltünk a Neufeld-i tónál, ezért lehetőség nyílik arra, hogy a Haladó tanfolyamot (5 merülés) el lehessen végezni. Továbbá Specialitás merülésekre (Mentőbúvár, Mély, Navigáció, Computer…) is van alkalom.

Árak:
A túra ára: 99 Euró, mely tartalmazza: szállást 1 éjszakára, belépőt 2 napra, 4 merüléshez palack és ólom.
Az árak az aktuális események függvényében vannak meghatározva.
Részletekért érdeklődj a lenti telefonszámon, vagy email címen.

Fakultatív programlehetőségek:
– próbamerülések: 35 Euro
– vizsgamerülések
Haladó tanfolyam:  47.000.-Ft
– Specialitás tanfolyamok: 47.000.-Ft/ specialitás
– gyakorló és szinten tartó merülések
– speciális búvárfelszerelések kipróbálása
– merülésvezetési díj (amennyiben szükséges): 8 Euró/merülés
– transzfer Budapest-Neufeld-Budapest: 9.000.-Ft/fő
– felszerelés bérlés a megadott táblázat alapján

A túrák időpontjai:
július 13-14
augusztus 10-11

A program minimum létszáma 4 fő.

Érdeklődni a +36-30-946-7282-es telefonszámon, vagy az info@aquanaut.hu email címen lehet.

Powered by WordPress | Theme Designed by: Altbauwohnung | Thanks to professionelle Website erstellen, Ärztesuche and Hier geht’s zu den Gutscheinen