Neufeldsee+Traunfall (2 napos)

Neufeldsee

A tó bejárata előtt nagy parkoló található, itt lehet letenni a kocsit, majd innen be tudjuk vinni a felszerelést a tópartra. A tó mellett közvetlenül van egy helyi búvárközpont, ahol palack töltési és akár felszerelés bérlési lehetőség is van. A tóparton kiépített strand van, öltözőkkel, zuhanyzókkal, WC-vel, és étterem is található itt. Családtagokat, kísérőket lepakolhatjuk a fűre, ők ellesznek szépen amíg mi felderítjük a terepet. (Szállás, kemping, minden ami szem-szájnak ingere van a környéken, nyugodtan lehet hozni pici babát is!) A merülési hely elég nagy, a sekély lankás résztől egészen a 20 méteres mélységig tartó leszakadásig találhatók különböző domborzati viszonyok. A látótávolság változó, de akár a 20 métert is elérheti. A tóban a növények mellett rengeteg rákkal és különböző halakkal is találkozhatunk, és a búvárok számára több víz alatti pályát építettek ki, ahol a oktatási célokra használható trepnik mellett különféle érdekességeket fedezhetünk fel a víz alatt, mint pl. csónakroncs, fürdőkád, stb…

 Traunfall

Ausztria talán legszebb duzzasztott folyószakasza. A kis tóvá szélesedet folyóban merülni rendkívül érdekes és sokrétű élményt nyújt. Találunk itt épület maradványokat a víz alatt, de rengeteg sziklakapu és természetes átjárók teszik vonzóvá a helyet. A környezet is gyönyörű, a néha kék, néha smaragdzöld vízfelületet magas sziklák veszik körül. A látótávolság néha kiemelkedően jó (20-30 méter), de a legrosszabb esetben is számíthatunk 8-10 méterre. Az élővilág fantasztikusan széles skálán mozog, legalább 10 féle halat és rákokat is láttunk már! Az aljzat néhol sziklás, kavicsos, illetve iszapos hordalékot is találhatunk melyet felkavarni nem célszerű! Nagyon különös, és szép élmény itt merülni, különösen az átjárok és a sziklafalak között szép merülni, de a késpengeként beragyogó napfény is nagyon szép! A vízmélység eléri a 16-18 métert is de a sekély vízben igen érdekes élmény beúszni a fák árnyékába és kinézni a világos, napsütötte terültekre.

page traunfall

Hobby búvárok májustól októberig merülhetnek a sokszor 20 fok fölé emelkedő vízben, de a bátrabbak akár télen is látogathatják Neufeldsee-t és Traunfall-t. Számunkra igen sokoldalú tevékenységeket lehet itt végrehajtani, a barlangi merüléstől a laza óriáslépésig 4-6 méter magasból, de sok egyéb programmal is meglep bennünket a folyó ezen szakasza!

A tavakhoz aránylag közel tudunk megállni az autóval. Itt található a bázis, ahol előkészítjük a felszerelést, majd kis elektromos autóval segítenek lehordani mindent. A bázis rendkívül jól felszerelt, zuhany, WC, szauna, stb. áll rendelkezésünkre.

Megjegyzendő, hogy mivel a Traunfall tó 400 méteres magasságban fekszik, így minden merülés magassági merülésnek számít, tehát a merüléstervezésnél és a computer beállításnál is figyelembe kell venni.

Fotókat a legutóbbi Neufeldsee túráinkról itt találsz.

Fotókat a legutóbbi Traunfall túráinkról itt találsz.

Mivel 2 napot töltünk a Neufeld-i tónál, ezért lehetőség nyílik arra, hogy a Haladó tanfolyamot (5 merülés) el lehessen végezni. Továbbá Specialitás merülésekre (Mentőbúvár, Mély, Navigáció, Computer, Nitrox, Áramlat…) is van alkalom.

Árak:
A túra ára: 120 Euro, mely tartalmazza:  szállást 1 éjszakára, 4 merülést, a 4 merüléshez palackot és ólmot.
A búvár belépő a helyszínen fizetendő (szezontól függően Neufelden kb. 8,7 euro/nap/fő, Traunfallon kb. 15 euro/nap/fő).
Az árak az aktuális események függvényében vannak meghatározva.
Részletekért érdeklődj a lenti telefonszámon, vagy email címen.

Fakultatív programlehetőségek:
– próbamerülések: 35 Euro
– vizsgamerülések
Haladó tanfolyam: 47.000.-Ft
– Specialitás tanfolyamok: 47.000.-Ft/specialitás
– gyakorló és szinten tartó merülések
– speciális búvárfelszerelések kipróbálása
– merülésvezetési díj (amennyiben szükséges): 8 Euró/merülés
– transzfer Budapest-Neufeldsee-Traunfall-Budapest: 15.000.-Ft/fő
– felszerelés bérlés a megadott táblázat alapján

A túrák időpontjai:
hamarosan

A program minimum létszáma 4 fő.

Helyfoglalás: +36-30-946-7282-es telefonszámon, vagy az info@aquanaut.hu email címen.

Powered by WordPress | Theme Designed by: Altbauwohnung finden 2012 | Thanks to Web Agentur Berlin, Arztregister online and Gutscheincodes