Phuket

Thaiföld legnagyobb szigete nemzetközi színvonalú üdülőhely, turisztikailag kétségkívül forgalmas terület. A dél gyöngyszemének is nevezett Phuket az Andaman-tengerből emelkedik ki és Bangkoktól alig 1 órányi repülőútra található. Leghíresebb üdülőhelye Patong Beach, ahol éjjel-nappal zajlik az élet. A szigetről számos érdekes és izgalmas kirándulás indul a környező kisebb szigetekre, főképp az idillikus Phi-Phi szigetre.

phuket2 phuket phuket5

A szigetet övező vizekben nagyszerű merülőhelyek vannak, melyekben néhány igen csodálatos helyi állatfajtával is találkozhatunk: óriás mantarája, óriás cetcápa, de a legnagyszerűbb élmény a 30-fokos tengervízben merülni! Megismerhetjük a miénktől teljesen eltérő építészeti stílust és az igazi keleti ízeket, bepillanthatunk a valóban laza éjszakai életbe, őserdei túrákon vadregényes környezetben fürdőzhetünk kristálytiszta hegyi zuhatagok alatt, vagy éppen fekhetünk a forró homokos strandokon. Legnagyobb természeti látványosság talán a híres Pha Nga bay, ahol a filmből ismert James Bond szikla is megtalálható. Tehát egy tökéletes hely kipihenni az év során összegyűlt feszültségeket. Kísérők, családtagok kikapcsolódására is alkalmas a környezet, a búvárhajók mellett és az öblökben snorkelezési, napozási lehetőségekkel, színes nappali és esti programokkal!

phuket15Thaif_ld047phuket25

Tervezett fakultatív programok:
– egésznapos hegyi kirándulás (kötél híd az óriás fák között, sziklamászás, kanyoning, kötélrepülés az őserdőben 80 km-es sebeséggel)
– egész napos kirándulások a merülőhelyeiről híres Similan, a mindenki által ismert Phi-Phi és a hófehér homostrandokkal övezett Raya szigethez hajóval, ellátással (búvárkodás a környék legszebb merülőhelyén a King Cruiser hajóroncsnál és Hin Daengnél, ahol ebben az évszakban nagy eséllyel látunk majd mantaráját és a növényevő óriáscápát is!)
– városnézés Bangkokban vagy Kuala Lumpurban
– dzsungeltúra elefántháton
– egész napos jeep-szafari

Legutóbbi túráinkról fotókat itt találsz.

Phuket szigetre szervezett túrán kiemelt figyelmet fordítunk a korallok vizsgálatára, az e célra létrehozott Protect The Underwater World programot a rendkívüli korall gazdagságra tekintettel talán itt lehet leginkább alkalmazni. Érdemes tehát jól megtanulni fotózni, és lebegni annak, aki ide szeretne jönni!

A Protect The Underwater World programjának keretén belül ezen a túrán az alábbi vizsgálatokat és módszereket fogjuk használni annak céljából, hogy megállapítsuk az itt fellehető korall fajok számát, azok egészségi állapotát és a búvár tevékenységek korallokra gyakorolt hatását. Később összehasonlítjuk más merülőhelyek, régiók, világrészek élővilágával az eredményeket:

1, GPS koordinátákkal előre meghatározott területeken 5 méteres mélységben a korallok által legzsúfoltabb élőhelyeken 100×3 fotót készítünk. Ezt követően a felszínen színskálával beazonosítva felmérjük a korallok egészségi állapotát, fajtáit és mennyiségét.

2, A fotókkal azonosított helyeken pH, só koncentráció, vezetőképesség, hőmérséklet, oldott oxigén mérést végzünk a későbbi értékelések végett.

Egyéb fakultatív programlehetőségek:
– bevásárlás (öltönyök nagyon olcsón!)
– barlangi túra
– eredeti thai masszázs
– rendkívül szórakoztató éjszakai mulatozások
– strandolás, pihenés a parton
– búvárkodás
– miniszafari (3-4 éjszaka) Balira/Borneóra/Komodóra
– és rengeteg egyéb program

A thaiföldi túrák időpontjai:
érdeklődj

Az alábbi modulokból állíthatod össze túrádat:

Phuket (6-éjszaka) – szállás minőség függvényében

Borneo (6 éjszaka) – 4*-os Kapalai resorton (4 éj) és a 4*-os Mulu dzsungel resorton (2 éj) teljes ellátással, korlátlan merülésekkel, légi, vízi  és szárazföldi transferekkel

Bali (4 éjszaka) – 4*-os bungalowban 4-6 hajós és parti merüléssel, teljes ellátással, légi, és szárazföldi transferekkel

Komodó (3 éjszaka) – 4*-os bungalowban 4-6 hajós és parti merüléssel, teljes ellátással, légi, vízi és szárazföldi transferekkel

 1, verzió: Phuket-Borneo-Bali-Komodó (minimum éjszaka 20)

2, verzió: Phuket-Borneo (minimum éjszaka 13)

3, verzió: Phuket-Bali-Komodó (minimum éjszaka 13)

4, verzió: Borneo-Bali-Komodó (minimum éjszaka 12)

5, verzió: Phuket (minimum éjszaka 6)

A túrák Kuala Lumpurból indulnak és érkeznek, ide kell intézni a repülőjegyeket, innen megyünk az általad meghatározott úti célhoz/célokhoz. Amennyiben Phuketről megyünk Kuala Lumpura, úgy valószínűleg 1 éjszakát KL-ben célszerű tölteni! (Ez nem olyan nagy baj, mert megnézzük a világhírű Petronas tornyokat és a városban vacsorázunk!)

A túra phuketi részén lehet és érdemes plussz éjszakát kérni!

A túra árakhoz a Budapest-Kuala Lumpur repülőjegy ára és az illetékek, valamint a vízum díjak jönnek hozzá, melyben szívesen segítünk!

A túra minimum létszáma 5 fő.

Az árak tájékoztató jellegűek, bejelentés nélkül megváltoztathatók.
Az aktuális árak és részletek miatt érdeklődj az alábbi telefonszámon vagy email címen.

Helyfoglalás: +36-30-946-7282-es telefonszámon, vagy az info@aquanaut.hu email címen.

Powered by WordPress | Theme Designed by: Hier geht’s zu den Altbauwohnungen | Thanks to professionelle Website erstellen, Ärztesuche and Gutscheincodes