Bali/Komodo

Protect The Underwater World az Aquanaut Búvárklub támogatásával pályázatot hirdet a tengeri korallzátonyok állapotának felméréséhez. 2 merülést a környezet állapotának felmérésével kell eltölteni az általunk megadott időpontban, helyen és módon.

Kutatási hely:  Indonesia – Bali/Komodo

Kutatási cél: 
A vízi ökoszisztéma változása, a meglévő vízi fauna feltérképezése.
Fotó, videó dokumentálása, merülési naplók és teljes topográfiai térképek beazonosításával történő pontos ökológiai indikátorok (korallzátonyok) meghatározása, kiemelten a korall telepek környezeti hatásvizsgálata.
Ezen túlmenően vizsgálni fogjuk a korallok színét és életkorát, alga tartalmát, környezeti körülményeket és következtetéseket vonunk le. Nemcsak vízfelszíni társulásokat, hanem víz alattiakat is megfigyelünk, így a kutatás körét a felső 40 m-es mélységig terjesztjük ki. A felméréseket folyamatosan végezzük, az időközben elért kutatási eredményeket és a végső következtetéseket közzétesszük. Kutatásunkhoz segítséget nyújt a Projekt Aware által forgalmazott színtáblázat és adatlap, valamint a Queensland University által kidolgozott és forgalmazott korall határozót, és korall mennyiség/típus határozó kvadrátot is használjuk…

Az expedíció során fotók és filmek elősegítik a kutatás során végzett felmérések és kutatások eredményességét.

Részvételi feltételek: 
– környezet tudatos szemlélet
– környezeti kutatásban – értékelésben való aktív részvétel
– légzőkészülékes búvárvizsga (a tanfolyam elvégezhető kb. 4 nap alatt)
– megfelelő búvártudás, mely ellenőrzésre kerülhet (szükség estén továbbképzésre, gyakorlásra lehetőséget és szakembert biztosítunk)
– napirend következetes betartása (személyes beszélgetés során ismertetésre kerül)
– továbbá a részvétel feltétele egy előzetes személyes beszélgetésen való megfelelés, valamint a szerződés elfogadása

Pályázni lehet 2 kategóriában:
I.kategória – Underwater Assistant: 2 merülésen (kb.2×1 óra) a korallok vizsgálatát kell elvégezni az adott táblázatok segítségével. A mért adatokat fel kell jegyezni és a projektvezetőnek le kell adni. Az expedíció előtt 2 órás ismertetés lesz a táblázatok használatáról, és minden környezetfelmérő merülés előtt/után rövid konzultáció a projekt vezetőjével.
Részvételi díja: 1280 Euro, amely tartalmazza: elméleti és gyakorlati felkészítést, szállást 9 éjszakára a Radha Home Stay hotelben**, a repülőjegyet, a reptéri illetéket, a repülőtéri transzfer díjat.

II.kategória – Staff Assistant: 2 merülésen (kb.2×1 óra) a korallok vizsgálatát kell elvégezni az adott táblázatok segítségével. A mért adatokat fel kell jegyezni és a projektvezetőnek le kell adni. Ezen túlmenően a minden környezetfelmérő merülés előtt/után 20-60 perces konzultációkon kell részt venni. Az expedíció előtti fél napos (ingyenes) kurzust kell elvégezni, amely megismertet a táblázatok használatával és ismereteket ad a korallokról, azok vizsgálatáról.
A Staff Assistensek segítenek a merülések lebonyolításában, és szervezői feladatokat is ellátnak, felkerülnek az expedíciót támogatók névsorába is.
Részvételi díja: 1560 Euro, amely tartalmazza: elméleti és gyakorlati felkészítést, szállást 9 éjszakára a Radha Home Stay hotelben**, a repülőjegyet, a reptéri illetéket, a repülőtéri transzfer díjat.

Figyelem: Lehetőséged van arra, hogy önállóan intézd a szállásod és/vagy a repülőjegyedet, de ebben az esetben fokozottan figyelj arra, hogy a kötelező merüléseken meg tudj jelenni, mert amennyiben a kötelező merülést rajtunk kívül álló okok miatt elmulasztod, a merülési díj felszámolásra kerül (30 Euro/merülés).
Minden merüléshez ingyen adjuk a palackot, levegőt és az ólmot. Búvárfelszerelést térítés ellenében tudunk biztosítani. A szerződésben foglaltak alapján: 2 merülés a projektvezető utasításai szerint hajtandó végre.
A merülések beosztásánál legfontosabb a cél, mely szerint a környezet felmérése miatt merülünk, de szabadnapokon lehetőség van programokon részt venni, vagy pihenni!

Kísérőket lehet hozni az expedícióra, de ezt kérjük előre jelezni!

Következő túra időpontjai: érdeklődj

A túra min. 5 fő esetén indul.

Jelentkezési határidő: Az aktuális túra indulása előtt 1 hónappal.

A kutatási projektben való részvételről elismerő oklevelet állítunk ki.

Szívesen vesszük egyéb támogatók (cégek, társadalmi szervezetek, magánszemélyek) jelentkezését is.

Érdeklődni a +3630-946-7282-es telefonszámon, vagy az info@aquanaut.hu emailen lehet.

További környezetmegóvó programok: Vörös-tenger/DahabBali/Komodo, Ausztrália/Nagy-Korallzátony

 

Powered by WordPress | Theme Designed by: Altbauwohnung.name | Thanks to Webdesign Berlin, Arztregister online and Hier geht’s zu den Gutscheinen