Rovinj

Rovinj az Isztriai-félsziget nyugati partján, közvetlenül a tengerparton fekszik, igen kedvelt célpont a magyar nyaralók körében is. Nem véletlenül: bár nem egy nagy település, festői szépsége és hangulata, valamint a tenger és egyéb látnivalók tényleg magával ragadóak. Budapesttől mintegy 600 kilométert kell utazni, de mivel kocsival szinte végig autópályán haladunk, így elvileg 6 óra alatt le lehet érni.

Idén újra visszatérünk az Adria ezen északi pontjához. Rovinjban szinte egész nyáron süt a nap, kellemes az időjárás. Az óvárosban szűk, kacskaringós macskaköves utcák végig árnyékosak és nagyon hangulatosak, valamint sok érdekes, akár több száz éves látnivalóval is találkozhatunk. Az egyik leghíresebb műemlék az oroszlános kapu, ami még velencei örökség. Hangulatos éttermeket, kávézókat, ajándék boltokat és egyéb árusokat is szép számban lehet itt találni.  Érdemes megkóstolni a rendkívül ízletes helyi fagylaltféleségeket is!

 

Hajótúrákat is szervezünk azoknak, akik szeretik a kalandot, a szabadság, a felfedezésre váró lakatlan szigetek és azúrkék lagúnák varázslatos világát… A vízi sportok szerelmesei vízi sízhetnek, szörfözhetnek, de bérelhetnek Jet skit, vitorlást vagy akár 4 személyes motoros siklóhajót is! Továbbá próbamerülésre, továbbképzésre, technikai-, hajós-, roncs-, sziklafal mentén történő merülésekre és snorkeles merülésre is van lehetőséged. A város területén több strandot is találunk. Az óváros aljában van egy sziklákon kialakított strand, a bátrabbak több méteres magasságból ugrálhatnak a vízbe.

Szórakozásra is bőven van lehetőség, mivel alaposan felpörög az élet éjszaka. A város szélén a szállodák közelében található a Monvi Központ, ami  Horvátország egyik legnagyobb szórakozóhelye. Egy részben szabadtéri komplexumot kell elképzelni tele diszkókkal és bárokkal, ami természetesen hajnalig nyitva tart. Hétvégén van a legnagyobb tömeg, ilyenkor néha habpartival vagy egyéb attrakcióval készülnek a szervezők. Óriásit lehet itt bulizni.

Rovinjt nem kell bemutatni a búvárkodás szerelmeseinek! Számtalan szebbnél szebb merülési hely várja a búvárokat és a búvárkodással még csak most ismerkedőket. A roncsmerülés is elterjedt a térségben, számtalan hajórocsot fedezhetünk fel a mélyben. Ott van például a Baron Gautsch luxus személyszállító hajó roncsa, mely 1914-ben futott aknára, majd elsüllyedt. Kotorból Triesztbe tartott a hajó és kotori tisztek családját szállítótta a háború elől. A Coreolanus nevű angol kémhajó volt, 1945-ben futott aknára. Az Istra a leglátványosabb hajóroncs, az I. világháborúban süllyedt el. A kettétört roncs körül lőszert, aknákat, kézigránátot és más fegyvermaradványokat láthatunk. A roncsmerüléseken kívül mély, áramlatos merülések is tervezhetők. Rengeteg kisebb-nagyobb öblök és meredek sziklafalak teszik látványossá és érdekessé a merüléseket!

Kísérőknek és gyermekeknek remek nyaralási program!

Fotókat legutóbbi Adriai túránkról itt találsz.

Fakultatív programlehetőségek:
– búvárkodás (Alapfokú/Haladó/Specialitás vizsgák)
– egész napos kirándulások hajóval, ellátással
– városnézés (Akvárium, Tengerészeti Múzeum…)
– kirándulás az óvárosba
– könnyűbúvár tanfolyamok, próbamerülések
– szabadtüdős búvárkodás
– esti vacsora helyi specialitásokkal
– vízi sportok (vízisí, wakeboard, fánk, banán, parasailing…)

A túrák időpontjai:
2014. június 21-22. , július 3-6, július 17-20 között
Pár nappal előbb is ki lehet menni, illetve később is haza lehet jönni!
További időpontok október végéig 3-5-6-7 napos turnusokban

Ha valaki itt szeretné kipróbálni a búvárkodást, megteheti!
Speciális felszerelések bérelhetők.
Ellátás – önellátó
Extra igényekről (egy ágyas szoba, stb…) külön infót kell kérni, és kérjük előre jelezni.

Árak:
– Szállás Appartmannban 25 euro/fő/éjszaka
– Szállás 3*-os hotelben 35 euro/fő/éjszaka
– Mikrobuszos transzfer 15.000.-Ft
– Merülések: 30 Euro/merülés
– Teljes ellátás igénybe vehető: 20 Euro/fő/nap
– Merülésvezetési díj (amennyiben szükséges): 8 Euró/merülés
Felszerelés bérlés

Az árak tájékoztató jellegűek, bejelentés nélkül megváltoztathatók.
Az aktuális árak és részletek miatt érdeklődj az alábbi telefonszámon vagy email címen.

A túra minimum létszáma 4 fő.

Helyfoglalás: +36-30-946-7282-es telefonszámon, vagy az info@aquanaut.hu email címen.

Powered by WordPress | Theme Designed by: www.altbauwohnung.name | Thanks to Web Agentur Berlin, Ärzteverzeichnis and kostenlose Gutscheincodes