Sarti

Sarti a Halkidiki félszigeten található. Azon belül a Sithonia félsziget dél-keleti oldalán. Thessalonikitől kb. 140 km-re. Első utunkat mikrobusszal tettük meg, ami kb. annyira hosszú, mintha Adriára mennénk. Azonban a kényelmesebb utazás érdekében repülővel célszerű utazni Sartira. Közvetlenül nem megy gép ide, így Thessalonikibe kell leszállni és onnan mikrobusszal átmenni Sartira.

Sarti szinte a legismertebb görögországi úti célpont a magyarok körében. Állandóan tuti jó az időjárás és a közel 27-29 fokos vízben egész nap lehet fürödni, pancsolni.  Több üzletben, tavernában a helyiek szívesen látják a magyarokat, több pincér is próbált kommunikálni magyarul, de nem jött össze nekik :-).

Sarti tengerpartja és környéke ámulatba ejtő, szinte minden igényt kielégít. Hosszan elnyúló széles tengerpartja változatos. Északi partja aprókavicsos, hirtelen mélyül. De ahogy déli irányba sétálunk a part mentén fokozatosan változik át homokos lassan mélyülő partszakasszá.

A sokak által dicsért olasz fagyi árust itt lelhetjük meg, egy pici olasz negyed Sarti szívében. A főtértől elindulva a főutcán ismét több taverna és üzlettel lehet találkozni. Itt szokott árulni esténként egy idős hölgy igazi és hamisítatlan s persze nagyon finom apró görög fánkot. Érdemes megkóstolni. Szintén a főtértől nem mesze egy óriás palacsinta készítőt is találunk. S hogy mivel legyen töltve az a fantáziánkra van bízva.

Sarti több tavernája is csábít minket egy kellemes vacsorára, vagy épp Gyrosra. A görög saláta fenomenális és a tzatziki-ről ne is beszéljünk, annyira finom!!! Össze sem lehet hasonlítani az itthon kapott salátával. A helyi ételkülönlegességeket érdemes leginkább megkóstolni, azokat készítik el a legjobban.

Az élet, mint általában Görögországban itt Sartin is éjszaka indul meg. Több táncos szórakozó hely is üzemel a fiatalabbak örömére, ahol általában Welcome Drinkel kezdődik az élet. Este a főutcán több szuvenír árus is található illetve a parkolónál a autóról árulják a helyiek a friss gyümölcsöt.

Sarti ideális aktív és passzív nyaraláshoz egyaránt. A pihenni vágyók egész nap strandolhatnak, a bátrabbak búvárkodhatnak vagy éppen motorral vagy quaddal körbejárhatják a félszigetet. A merülőhelyek hasonlóak az Adrián látottakhoz azzal a különbséggel, hogy a víz sokkal melegebb és látványos áramlatos merülésen is részt lehet venni. A merülőhelyekhez motorcsónakkal visznek ki bennünket, ami már önmagában egy hatalmas élmény. A búvárbázis rendkívül jól felszerelt, bárral, tengerparttal rendelkezik, illetve közvetlenül itt is lehet megszállni.

Fotókat legutóbbi túránkról itt találsz.

Fakultatív programlehetőségek:
– búvárkodás (Alapfokú/Haladó/Specialitás vizsgák)
– egész napos kirándulások hajóval, ellátással
– városnézés
– vízi sportok (vízisí, wakeboard, fánk, városnézés (Thesszaloniki, Meteora…)
– könnyűbúvár tanfolyamok, próbamerülések
– szabadtüdős búvárkodás
– esti vacsora helyi specialitásokkbanán, parasailing…

A túrák időpontjai:
májustól szeptemberig
Pár nappal előbb is ki lehet menni, illetve később is haza lehet jönni!

További időpontok júniusban és szeptemberben, októberben 5-6-7 napos turnusokban szervezhetők, és hosszabbítás kérésre, a lehetőségek függvényében intézhetők!

Árak:
– 30 nappal az indulás előtt 255 Euro/fő. (Jó előre kell foglalni!)
– 30 napon belül 310 Euro/fő. (Ha van még hely!)
Ha valaki itt szeretné kipróbálni a búvárkodást, megteheti!
Speciális felszerelések bérelhetők.
Ha szükséged van merülésvezetőre, az 8 euro/fő/merülés.
Ellátás – önellátó
Extra igényekről (egy ágyas szoba, stb…) külön infót kell kérni, és kérjük előre jelezni.

Ár tartalmazza:
Szállást 7 éjszakára 2 vagy 4 személyes apartmanban
Magyar nyelvű idegenvezetést

Ár nem tartalmazza:
Mikrobuszos transzfert: kb. 29.000.-Ft/fő
Repülős transzfert: jegyár függvényében kb. 30.000-50.000.-Ft/fő között
Teljes ellátást: 20 Euro/fő/nap
Merüléseket: 35 Euro/merülés (hajós), 28 euro (partról)

Külön fizetendő:
– baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás;
– fakultatív útlemondási biztosítás (5%);
– fakultatív programok
– a programon kívüli városnézéseket
– felszerelés bérlést
– merülésvezetési díj (amennyiben szükséges): 8 Euró/merülés
– esetleges egyéb fel nem tüntetett költségeket
Felszerelés bérlést

Az árak tájékoztató jellegűek, bejelentés nélkül megváltoztathatók.
Az aktuális árak és részletek miatt érdeklődj az alábbi telefonszámon vagy email címen.

A túra minimum létszáma 4 fő.

Helyfoglalás: +36-30-946-7282-es telefonszámon, vagy az info@aquanaut.hu email címen.

Powered by WordPress | Theme Designed by: www.altbauwohnung.name | Thanks to Web Agentur Berlin, Ärztesuche and gutscheingirl.de 2012 hier klicken