Traunfall

Ausztria talán legszebb duzzasztott folyószakasza. A kis tóvá szélesedet folyóban merülni rendkívül érdekes és sokrétű élményt nyújt. Találunk itt épület maradványokat a víz alatt, de rengeteg sziklakapu és természetes átjárók teszik vonzóvá a helyet. A környezet is gyönyörű, a néha kék, néha smaragdzöld vízfelületet magas sziklák veszik körül. A látótávolság néha kiemelkedően jó (20-30 méter), de a legrosszabb esetben is számíthatunk 8-10 méterre. Az élővilág fantasztikusan széles skálán mozog, legalább 10 féle halat és rákokat is láttunk már! Az aljzat néhol sziklás, kavicsos, illetve iszapos hordalékot is találhatunk melyet felkavarni nem célszerű! Nagyon különös, és szép élmény itt merülni, különösen az átjárok és a sziklafalak között szép merülni, de a késpengeként beragyogó napfény is nagyon szép! A vízmélység eléri a 16-18 métert is de a sekély vízben igen érdekes élmény beúszni a fák árnyékába és kinézni a világos, napsütötte terültekre.

Hobby búvárok májustól októberig merülhetnek a sokszor 20 fok fölé emelkedő vízben, de a bátrabbak akár télen is látogathatják Traunfallt. Számunkra igen sokoldalú tevékenységeket lehet itt végrehajtani, a barlangi merüléstől a laza óriáslépésig 4-6 méter magasból, de sok egyéb programmal is meglep bennünket a folyó ezen szakasza!

A tóhoz aránylag közel (100 méterre) tudunk megállni az autóval. Itt található a bázis, ahol előkészítjük a felszerelést, majd kis elektromos autóval segítenek lehordani mindent. A bázis rendkívül jól felszerelt, zuhany, WC, szauna, stb. áll rendelkezésünkre.

Megjegyzendő, hogy mivel a tó 400 méteres magasságban fekszik, így minden merülés magassági merülésnek számít, tehát a merüléstervezésnél és a computer beállításnál is figyelembe kell venni.

Útleírás:

Budapestről az M1-esen menjünk Bécs felé, majd a bécsi elkerülőn az új irány Linz. A tó maga 470 km-re van Bp-től, és kb 4 és fél óra alatt érünk oda. Ha nem állunk meg nézelődni! :)

Fotókat a legutóbbi túráinkról itt találsz.

Árak:
Több, mint 7 nappal az indulás előtt: 50 Euro/fő
Kevesebb, mint 4 nappal az indulás előtt: 55 Euro/fő
Kevesebb, mint 2 nappal az indulás előtt: 60 Euro/fő

A túradíj tartalmazza: 2 merülést, 2 merüléshez palackot és ólmot.
A búvár belépő a helyszínen fizetendő (szezontól függően kb. 15 euro/nap/fő).
Az árak az aktuális események függvényében vannak meghatározva.
Részletekért érdeklődj a lenti telefonszámon, vagy email címen.

A Traun gyönyörű völgye

A látótávolság korlátlan

Az előkészületek a folyóparton

 

 

 

 

 

Fakultatív programlehetőségek:
– próbamerülések: 35 Euro
– vizsgamerülések
Haladó tanfolyam: 47.000.-Ft
– Specialitás tanfolyamok: 47.000.-Ft/specialitás
– gyakorló és szinten tartó merülések
– speciális búvárfelszerelések kipróbálása
– merülésvezetési díj (amennyiben szükséges): 8 Euró/merülés
– transzfer Budapest-Traunfall-Budapest: 13.000.-Ft/fő
– felszerelés bérlés a megadott táblázat alapján

A túrák időpontjai:
május közepétől október végéig szombatonként (Indulás 7-órakor, hazaérkezés 20-órakor)

A program minimum létszáma 4 fő.

A kis sziget

Hétvégi kirándulásnak is jó ötlet

Rengeteg hal és rákocska

Helyfoglalás: +36-30-946-7282-es telefonszámon, vagy az info@aquanaut.hu email címen.

Powered by WordPress | Theme Designed by: Hier geht’s zu den Altbauwohnungen | Thanks to professionelle Website erstellen, Ärzteverzeichnis and www.gutscheingirl.de